Макс Верстапен може да покаже уменията си под дъжда отново в Унгария

Съдържание:

Макс Верстапен може да покаже уменията си под дъжда отново в Унгария
Макс Верстапен може да покаже уменията си под дъжда отново в Унгария
Anonim

Обикновено Hungaroring е отлична писта за отбора на Red Bull Racing. В други години отборът на Макс Верстапен имаше най-доброто шаси и се справяше най-добре с многото тесни завои на пистата. Хунгароринг е наричан още „Монако без стени“напразно.

Тази година пропорциите са много различни. Red Bull Racing вече е господар на правите, докато Ferrari представи по-добра кола, когато става въпрос за завоите. Но спасението може да дойде за Макс Верстапен.

Според Weather.com шансът за дъжд по време на квалификациите за Гран При на Унгария е 83 процента. Не само това, дъждът е придружен и от гръмотевици и светкавици. Нека тези метеорологични ситуации са точно условията, в които Верстапен процъфтява, потенциално позволявайки му да заеме полпозишън - което си струва злато на Хунгароринг!

Голяма преднина за Верстапен

От миналия уикенд холандецът може да седи малко по-спокоен в колата си до края на сезона. На пистата Пол Рикар съперникът Шарл Льоклер влезе в завой с твърде висока скорост, което го накара да излети извън пистата и да се озова в бариерата. В резултат на това разликата между Верстапен и Льоклер вече е не по-малко от 63 точки.

Ferrari също трябва да вземе предвид, че няма да бъде изпреварен от Mercedes в шампионата при конструкторите. Въпреки че колата на отбора в момента не е толкова бърза, колкото Ferrari или Red Bull Racing, Джордж Ръсел и Люис Хамилтън успяват да съберат много точки на поточната линия. И вероятно Mercedes може да направи нов скок в състезателното темпо след лятната ваканция!

Популярна тема