„Макс Верстапен скоро ще получи много по-лека кола на Red Bull“

Съдържание:

„Макс Верстапен скоро ще получи много по-лека кола на Red Bull“
„Макс Верстапен скоро ще получи много по-лека кола на Red Bull“
Anonim

С новите правила, които влязоха в сила този сезон, всички отбори започнаха отново от нулата. Това личи и от теглото на много автомобили, което според докладите е с доста килограми над минималното тегло. Следователно екипите са заети с намирането на решение за това, но с ограничението на бюджета, което е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Според добре информираните Auto, Motor und Sport, Red Bull Racing изглежда може да пусне лек автомобил на пистата този сезон. Съобщава се, че екипът на Макс Верстапен прави напълно нов монокок за RB18, грубо казано скелета на колата.

Монококът също така гарантира, че водачът е относително безопасен в колата и няма да бъде смачкан по време на катастрофа. Следователно новата версия на RB18 трябва да премине FIA, за да премине краш тест. Това не е евтино, защото това означава, че трябва да се направят три нови шасита за колата, които според Mercedes струват два милиона евро всяко.

Колко бърза ще бъде новата кола на Red Bull?

Въпреки че надстройката ще бъде скъпа, цената си заслужава с оглед на подобренията. С новия монокок шефът на отбора Кристиан Хорнер очаква да спечели две до три десети от времето в сравнение с конкуренцията. По-лекият автомобил също е надежден ъпгрейд, докато например с ново предно крило никога няма да разберете точно какъв е ефектът, докато не го поставите върху колата и не я карате в кръг.

Новото шаси също е подобрение не само за този сезон, но и за 2023 г. Дизайнът на колата ще остане до голяма степен същият и със сигурност няма да има промяна в монокока. С надстройката Red Bull убива два заека с един камък!

Популярна тема