Бивш пилот от F1: „Зандворт ще бъде партията на Макс Верстапен“

Съдържание:

Бивш пилот от F1: „Зандворт ще бъде партията на Макс Верстапен“
Бивш пилот от F1: „Зандворт ще бъде партията на Макс Верстапен“
Anonim

Тези, които гледат Макс Верстапен в последните няколко състезания, едва ли могат да си представят как действащият световен шампион може да загуби още едно състезание - при условие че неговият RB18 не спре внезапно. В Унгария той спечели от Р10 на писта, където е трудно да се изпревари, а на Спа той поведе в 18-та обиколка, стартирайки от 14-то място.

Добрите резултати и грешките на Ферари гарантираха, че Верстапен вече води с 98 точки в шампионата пред Шарл Льоклер. Бившият пилот от Формула 1 Тимо Глок обяснява на Sky Sports Deutschland, че очаква нова победа за холандеца в Zandvoort.

Повторение на Спа за Верстапен?

Не само Глок очаква победа за холандеца. Mercedes твърди, че RB18 е бил толкова бърз в Spa-Francorchamps, защото клиренсът е бил по-висок от други състезания. В Eau Rouge пистата внезапно се издига драстично, което при нормална височина на возене би ви накарало да ударите дъното на колата.

Red Bull Racing изглежда може да се справи много по-добре с по-висока кола и изглежда същото се случва в Zandvoort. Заради високия наклон на завоите и колите там трябва да се настройват по-високо. Въпреки факта, че холандската писта трябва да е по-добра за Ферари на хартия, отново има шанс Верстапен да вземе победата.

Популярна тема