Холандски симулационен състезател получава важна роля в Red Bull благодарение на Verstappen

Съдържание:

Холандски симулационен състезател получава важна роля в Red Bull благодарение на Verstappen
Холандски симулационен състезател получава важна роля в Red Bull благодарение на Verstappen
Anonim

Въпреки че Макс Верстапен вече кара по целия свят във Формула 1, холандецът също може редовно да бъде намерен в дигитална кола за сим състезание. Всъщност пилотът от F1 понякога дори прави това веднага след Гран При. Един от неговите съотборници в Team Redline е Руди ван Бурен, който взе титлата Най-бърз геймър в света през 2018 г.

Ван Бюрен вече ще взаимодейства с Верстапен по-често, тъй като той е най-новият тестов симулатор и пилот за разработка на Red Bull Racing. Това е важна роля, тъй като холандецът ще тества колата на цифровата писта преди Гран при и ще тества подобрения за пилотите предварително.

В интервю за The Race Ван Бурен обяснява колко е щастлив от ролята си в Red Bull Racing. Холандецът беше препоръчан на отбора от Верстапен, но според Ван Бурен това не е единствената причина да получи работата.

Предимство за Верстапен

Друга причина да поставите Руди ван Бурен в симулатора на Red Bull Racing не е лоша идея е фактът, че стилът на шофиране на симулиращия състезател и Верстапен е много сходен. И двамата харесват кола с повече презавиване, отколкото недозавиване. Това е и една от причините, поради които двамата са толкова добър отбор в симулаторите, защото заедно са спечелили 8 часа Силвърстоун в rFactor 2, наред с други.

Ван Бурен преди това е работил за отбора на Макларън и отбора на Формула Е Махиндра. Но ролята му за Red Bull Racing е много по-обширна. „Повече отговорности, повече дни и ще бъда по-ангажиран в голямата картина“. Следователно заедно Ван Бурен и Верстапен могат да осигурят страхотни резултати във Формула 1.

Популярна тема