Себастиан Фетел ще се пенсионира като пилот във F1 след 2022 г

Съдържание:

Себастиан Фетел ще се пенсионира като пилот във F1 след 2022 г
Себастиан Фетел ще се пенсионира като пилот във F1 след 2022 г
Anonim

Себастиан Фетел реши да се оттегли от F1 след тази година. Aston Martin F1 Racing Team, за който германецът кара в момента, обяви това в прессъобщение. Това слага край на дълга кариера от не по-малко от 15 години във Формула 1, в която Фетел беше коронован за световен шампион четири пъти.

Фетел е благодарен за всичко, което е успял да изпита в спорта и с когото е имал възможността да работи заедно.

Впечатляваща кариера от Фетел

Себастиан Фетел започна своето приключение във Формула 1 с еднократна поява за BMW Sauber през 2007 г., преди да се присъедини към отбора на Торо Росо - който днес е AlphaTauri - по-късно същата година.

Там той бързо направи впечатление, което доведе до повишение в Red Bull Racing през 2009 г. Като пилот на отбора той успя да спечели шампионата от 2010 до 2013 г., което го направи, наред с други неща, най-младият световен шампион в историята. Той все още държи този рекорд.

Мисията също да стане шампион с Ferrari за съжаление се провали, въпреки двата смразяващи кръвта сезона през 2017 и 2018 г. С италианския отбор договорът му внезапно вече не беше подновен, така че той премина към Aston Martin F1 Racing Екип. края на 2020 г., където той сега приключи кариерата си.

Популярна тема