Fortnite не е разрешен обратно в магазина за приложения в Южна Корея след ново законодателство

Съдържание:

Fortnite не е разрешен обратно в магазина за приложения в Южна Корея след ново законодателство
Fortnite не е разрешен обратно в магазина за приложения в Южна Корея след ново законодателство
Anonim

Това искане идва, след като Южна Корея прие законопроект в края на август, актуализирания Telecommunications Business Act, който ще принуди Apple и други технологични гиганти да позволят на разработчиците да използват техните системи за плащане на трети страни.

Apple казва, че Epic Games няма да бъдат добре дошли обратно в App Store, докато компанията не се съгласи да „играе по същите правила като всички останали“. „Epic наруши правилата и към този момент няма основателна причина за възстановяване на акаунта на програмиста“, каза технологичната компания в изявление до компании като Techcrunch.

Epic също трябва да се съгласи да спазва указанията на Apple за преглед на App Store за всички приложения, но Epic не следва последователно тези указания и искането до Apple не показва никаква промяна в позицията му. epic games. Според изявлението на Apple, това няма да принуди Apple да одобри приложението на програмата за разработчици. Дори ако южнокорейският закон все още не е влязъл в сила в страната.

През август 2020 г. Apple изхвърли Fortnite от App Store, след като Epic въведе система за директно плащане във Fortnite, която наруши изискването на Apple за покупки в приложението. Двете компании са ангажирани в съдебен спор относно платежната система на Apple Store.

Image
Image

Нов закон в Южна Корея

След като Южна Корея наскоро прие нов закон, Epic Games отново поиска достъп до акаунта. По закон Apple и Google трябва да разрешат на разработчиците на приложения да използват собствените си платежни системи, а не платежните системи на технологичните гиганти. На практика това означава, че разработчикът може да заобиколи плащането от 30 процента, така че цялата сума на покупката на клиента да принадлежи на разработчика.

Apple казва, че Epic трябва да се съгласи с правилата, които се прилагат за всички приложения. Технологичната компания заяви в отговор на искането на Epic, че не е получила достатъчно доказателства, че позицията на компанията за игри се е променила.

Epic и Apple са ангажирани в голямо съдебно дело в САЩ за изясняване на системата за плащане в приложението и баланса на силите между производителите на приложения и собствениците на магазини за приложения. Процесът започна през май тази година, но съдията все още не се е произнесъл.

Препоръчано: