Търсенето на iPhone 13 вече намалява, според Apple

Съдържание:

Търсенето на iPhone 13 вече намалява, според Apple
Търсенето на iPhone 13 вече намалява, според Apple
Anonim

Bloomberg съобщава, въз основа на анонимни източници, че търсенето на iPhone 13 намалява. Apple намали целта си за производство тази година с цели 10 милиона единици до целта от 90 милиона. Поради липса на части, другите 90 милиона телефона на Apple може да не се нуждаят от производство.

Преди това Apple вече намали производството на iPad, за да има повече части за производството на iPhone 13. Тъй като, подобно на други технологични компании, Apple страда от световен недостиг на чипове. Например, има малко копия на PlayStation 5 и Xbox Series X. Недостигът на чипове възникна в началото на корона кризата, когато фабриките за чипове в Китай трябваше да затворят. Вече нищо не се произвеждаше, но търсенето се увеличи.

Въпреки този проблем, производителят очакваше, че търсенето на нов iPhone все още ще остане високо, но това изглежда не е така. Много потенциални клиенти са се отказали и предпочитат да изчакат модела от следващата година. Според финансовата агенция това се дължи на повишените цени на телефона. Когато iPhone 13 беше пуснат, имаше и критики, че новият смартфон е много подобен на iPhone 12.

Apple може да постигне рекордни продажби

Apple все още е на път да постави рекорд за празничен сезон. Анализаторите прогнозират шест процента увеличение на приходите, което представлява впечатляващите $117,9 милиарда приходи през последните три месеца на тази година.

Популярна тема