BlackBerry прекратява поддръжката за стари телефони без Android

Съдържание:

BlackBerry прекратява поддръжката за стари телефони без Android
BlackBerry прекратява поддръжката за стари телефони без Android
Anonim

От 4 януари BlackBerry ще спре да поддържа своите класически телефони. Следователно телефоните BlackBerry, които не работят с Android, вече не функционират добре. От 4 януари вече не можете да се обаждате, да използвате интернет и да изпращате текстови съобщения по надежден начин.

През 2020 г. BlackBerry вече обяви, че компанията ще прекрати поддръжката на старите телефони. Компанията изясни това отново в скорошна публикация в блог.

Телефоните, които вече няма да работят, включват серията BlackBerry 9000, BlackBerry Passport и BlackBerry Classic. Новите устройства BlackBerry, като Motion и Privacy, работят с Android и ще продължат да работят.

BlackBerry много популярен сред палавниците

BlackBerry беше много популярен в периода от 2000 до 2010 г. Те бяха добре известни със своята QWERTY клавиатура в долната част на екрана. Това улесни хората да пишат, отколкото с метода T9, при който три букви се поставят под цифров клавиш. Телефонът беше изключително популярен сред бизнесмените, но по-късно се използва и сред младите хора. През 2009 и 2010 г. BlackBerry притежаваше близо 20 процента от световния пазар на смартфони.

Blackberry сега е много по-малко активен на този пазар. През последните години Blackberry се премести в различна посока и е предимно компания за бизнес софтуер и компания за киберсигурност.

Популярна тема