Какво ще донесе 5G през 2022 г.?

Съдържание:

Какво ще донесе 5G през 2022 г.?
Какво ще донесе 5G през 2022 г.?
Anonim

От 2020 г. холандските доставчици пускат 5G. Тази мрежа трябва да осигури значително по-бърз мобилен интернет. Просто отнема известно време, преди покритието да стане добро и цяла Холандия действително да може да получи 5G.

Сега покритието на 5G наистина не е лошо. Все още има някои пропуски и северната част на страната все още е изоставена тук-там, но особено в Randstad вече не би трябвало да е проблем да се получи 5G. За съжаление има значително предупреждение.

Image
Image

5G все още не е много по-бърз

Намерението на 5G е по-големи количества данни да могат да се изпращат по мрежата по-бързо в сравнение с текущия 4G стандарт. По този начин повече устройства могат да бъдат свързани към мрежата едновременно, десет пъти повече, отколкото с 4G. Проблемът е, че все още не всичко е готово, за да се направи това.

Мрежата 5G, която е достъпна в Холандия, работи с честоти, които не могат да осигурят обещаните скорости. Необходимата честота (3,5 GHz) съществува в Холандия. Единственият проблем е, че той е зает.

Image
Image

Бързият 5G е отложен значително

Честотата от 3,5 GHz се използва от британската компания Immarsat. Това има сателитни антени във Фризия, които обработват спешни повиквания в рамките на Европа (наред с други неща). Имаше план честотата да бъде продадена на търг в началото на 2022 г., след което 5G мрежата можеше да започне да я използва.

Това просто не се случва: Immarsat възрази, защото неговите услуги и 5G ще се сблъскат. Ето защо е заведено дело срещу правителството и тъй като има ясни международни споразумения относно спешните повиквания, Immarsat е доказано право от съдията. Следователно вече не е възможно 5G да може да се паркира на честота 3,5 GHz през 2022 г.

В крайна сметка честотата наистина ще бъде достъпна за 5G. Imarsat вече започна преместване в Гърция. Това вероятно ще бъде завършено в началото на 2024 г., така че поне вече не можем да очакваме 5G да достигне максималната си скорост тази година.

Image
Image

Трябва ли да купите 5G телефон?

Въпросът сега е доколко има смисъл като потребител да премине към 5G през 2022 г. В момента новата мрежа е малко по-бърза от 4G, но не е голяма разлика. Така че, ако търсите нов телефон, не е задължително да търсите такъв, който е съвместим с 5G.

Другата страна на историята е, че 5G, ако всичко върви добре, ще си струва до няколко години. Така че, ако обикновено ви отнема много време с нов телефон, със сигурност може да си струва да купите такъв, който е съвместим с 5G. Вероятно ще е жив, когато 5G мрежата работи оптимално.

Между другото, не е нужно да търсите много усилено 5G телефон. Тъй като мрежата се разпространява от известно време, повечето производители вземат предвид, че телефоните им трябва да могат да я използват от години. Най-евтините смартфони често все още са ограничени до 4G, но наистина вече не е нужно да купувате скъп флагман за 5G съвместимост.

Image
Image

Какво ще донесе 5G през 2022 г.?

Тази година беше на дневен ред като годината, в която 5G ще се развие в светкавичен наследник на 4G. За съжаление, някои усложнения хвърлят ключ в работата и ще отнеме известно време, преди наистина да се стигне до това. От друга страна, светкавично бързият 5G не е толкова далеч в бъдещето, че да пренебрегнете напълно съвместимостта на нов смартфон.

Популярна тема