IOS 16 бета идва с поразителна промяна

Съдържание:

IOS 16 бета идва с поразителна промяна
IOS 16 бета идва с поразителна промяна
Anonim

Приложението Wallet на устройства на Apple вероятно ще може да се премахва, съобщава 9to5Mac. Уебсайтът технически откри тази промяна в iPadOS 16.1 beta. Но тъй като iPadOS и iOS са тясно свързани, се смята, че iOS 16.1 ще донесе същата промяна. Освен това това е безполезна промяна в iPadOS, тъй като приложението Wallet не е налично за iPad.

Приложението Wallet е инсталирано по подразбиране на iPhone и позволява на потребителите да управляват свързани дебитни карти, карти за достъп и ключове. Това е важна част от функционалността на Apple Pay на iPhone. Ако изтриете приложението, Apple Pay вече няма да работи.

Защо приложението Wallet се деинсталира?

Това не е първият път, когато приложение, което е инсталирано по подразбиране на iPhone, става сменяемо. И все пак това е поразителен момент да направите приложението Wallet подвижно: Apple е донякъде под обстрел за Apple Pay. Компанията не дава алтернативи на Apple Pay за достъп до NFC чипа на iPhone, което прави Apple Pay вашата единствена опция.

Прочетете също: iOS 16 връща старата функция в iPhone

Ето защо Apple е обвинена в заемане на нечестна пазарна позиция. ЕС дори иска да глоби компанията за това. Превръщането на Apple Play в подвижна може да показва планове да се направи позицията на Apple по-справедлива.

Популярна тема