IOS 16 връща старата функция в iPhone

Съдържание:

IOS 16 връща старата функция в iPhone
IOS 16 връща старата функция в iPhone
Anonim

Почти няма устройства на пазара, където да не можете да видите с един поглед колко процента остава батерията ви. Но Apple не винаги е като другите технологични марки и премахна тази функция през 2017 г. с представянето на iPhone X. Поради въвеждането на прореза в екрана, нямаше повече място за показване на процента до иконата на батерията, така че можем да видите точния процент само чрез контролния панел или джаджа.

Но в най-новата версия на iOS 16 процентът на батерията се върна. Има само малък недостатък, тъй като иконата на батерията ви вече не се изтощава, когато батерията ви е по-малко. Процентът се показва в числа, които се записват в иконата на батерията, така че за четливост иконата трябва винаги да остава пълна, което е недостатък за хора, които са малко визуални.

Между другото, не всички iPhone могат да показват процента на батерията. По неизвестни причини процентът не се вижда на iPhone XR, iPhone 11 и мини версиите на iPhone 12 и 13. Дори на телефони, където можете да видите процента си, функцията не се включва автоматично.

Кога е пускането на iPhone 14?

Остава да видим как ще изглежда тази функция в пълното издание на iOS 16. Вероятно ще я видим през септември, когато ще бъде представен новият iPhone 14. Поне това изглежда като план, тъй като пускането на iPhone 14 може да се забави малко.

Популярна тема