Resident Evil Village вече има 4 милиона продажби, сървайвъл хорърът се завръща

Съдържание:

Resident Evil Village вече има 4 милиона продажби, сървайвъл хорърът се завръща
Resident Evil Village вече има 4 милиона продажби, сървайвъл хорърът се завръща
Anonim

Resident Evil Village, в допълнение към добрите данни за продажби, също беше добре приет от публиката с потребителски резултат от 8,5 и 8,4 резултат от критиците на Metacritic. Играта не е излизала от месец, но може да се превърне в най-продаваната игра в поредицата Resident Evil. Resident Evil Biohazard вече носи тази титла с 9 милиона продажби.

Ще видим дали може да стане и най-продаваната игра на ужасите за оцеляване. За това заглавие Capcom трябва да се конкурира с доста високи числа, както можете да видите на графиката по-долу.

Image
Image

Важно е да се спомене в диаграмата, че Outlast има най-високи цифри за продажби отчасти защото беше безплатен за Playstation Plus за известно време и това безплатно издание се брои като продажба. По това време Outlast беше изключително популярен и в Youtube, което предизвика голямо внимание. В допълнение, играта също беше значително по-евтина на датата на пускане, отколкото, например, последните две игри Resident Evil.

Image
Image

Ужасът за оцеляване е обявен за мъртъв

Това, което не бива да забравяме е, че преди малко по-малко от десет години жанрът сървайвъл хорър беше обявен за мъртъв. Това просто ще бъде реликва от началото на века, която вече няма да се представя добре по отношение на продажбите. Ако трябва да сме честни, тогава беше така. Например, Дейвид Шатоньоф, един от създателите на Outlast, не беше позволено да направи своя хорър хит в Ubisoft Montreal. Ubisoft не виждаше бъдеще или достатъчно голяма публика в жанра през 2009 г., за да спечели наистина от него.

Повечето класически сериали на ужасите за оцеляване по онова време също бяха напълно различни от мястото, откъдето първоначално са дошли. Шинджи Миками, един от дизайнерите на първите няколко игри Resident Evil и Evil Within, всъщност го каза най-добре: „Всички игри на ужасите за оцеляване се превръщат в екшън игри, вече няма истински игри на ужасите за оцеляване.“

Това каза Миками в документален филм на IGN за The Evil Within през 2013 г. Добър пример за това, което Миками цитира, е поредицата Dead Space. Когато разработчикът искаше да постави игра на ужасите за оцеляване в Dead Space 3 като предишните две части, EA реши да я превърне в екшън игра, защото така щеше да се продава по-добре. Има безброй други примери като Resident Evil 5 и незабравимата драма за Silent Hills и Hideo Kojima.

Image
Image

Възкресен от мъртвите

Жанрът също не върви добре и казаното от Миками в интервюто за IGN беше напълно правилно. Сега, повече от осем години по-късно, е напълно различно. Жанрът сървайвъл хорър е възкресен от мъртвите благодарение на истинските фенове на ужасите като Миками, Шатоньоф и много други, точно като чудовищата, които се появяват в техните игри. Направено е пълно завръщане и кой знае какво може да предложи бъдещето на феновете на ужасите.

Тази статия е написана от Sjaak Stechman.

Популярна тема