Sony очаква PS5 да надмине по продажби PS4

Съдържание:

Sony очаква PS5 да надмине по продажби PS4
Sony очаква PS5 да надмине по продажби PS4
Anonim

Пускането на PlayStation 4 беше много успешно за Sony. Благодарение на умела маркетингова кампания, японската компания винаги успяваше да надмине Microsoft със своя Xbox One. Не след дълго PS4 вече можеше да бъде обявен за победител в конзолната война на това поколение. През първата си фискална година - от ноември 2013 г. до март 2014 г. - Sony успя да продаде до седем милиона бройки от конзолата на своите фенове.

Впечатляващи продажби, но ако зависи от Sony, PS5 ще отиде малко по-далеч от това. Говорейки пред корейското издание Naver, изпълнителният директор на PlayStation Джим Райън обсъжда очакваните цифри за конзолата от следващо поколение.

Може ли Sony да прекъсне успеха?

PS5 стартира в същата времева рамка като своя предшественик, така че двете конзоли ще имат приблизително еднаква времева рамка в този „мач“. Няма съмнение, че търсенето на PlayStation 5 е голямо, но за да надмине номера на PS4, Sony ще трябва да работи усилено във фабриките.

Засега изглежда, че първата партида конзоли е напълно продадена по време на първата предварителна поръчка на PS5, с изключение на няколко уеб магазина, които продават конзолата само в деня на пускане - 19 ноември в Холандия. Просто не изглежда, че следващата доставка ще дойде преди 2021 г., което ще навреди на продажбите през първата фискална година.

Популярна тема