PS5 надминава Nintendo Switch с продажби на конзоли

Съдържание:

PS5 надминава Nintendo Switch с продажби на конзоли
PS5 надминава Nintendo Switch с продажби на конзоли
Anonim

PlayStation 5 е първата конзола, която надминава Nintendo Switch с най-много продажби на месец. Switch оглавяваше списъка като най-продаваната конзола за 33 месеца и това вече се промени.

Тази новина беше обявена от анализатора на NPD Мат Пискатела чрез Twitter. Той има достъп до данните за продажбите, които не са публикувани публично. Така че това е първият път от 2018 г. друга конзола да се продава най-много в Съединените щати.

Все още не е ясно дали Sony е успяла да достави повече конзоли PS5 на търговците на дребно или търсенето на Switch е намаляло в навечерието на пускането на OLED версията. Nintendo може да поеме отговорността отново, ако има достатъчно търсене за OLED модела.

PlayStation 5 вече е най-продаваната конзола през 2021 г., когато става въпрос за долари. Switch е продал повече бройки през тази година. NPD Group проследява продажбите само в САЩ, така че страните в Европа и Азия не се броят от тази компания.

Най-бързо продаваната PlayStation някога

PS5 на Sony е най-бързо продаваната PlayStation до момента, като е продала повече от 10 милиона конзоли от юли. Nintendo е продала 89 милиона конзоли Switch от пускането си през 2017 г. Продажбите на Xbox все още не са известни, но оценката на анализатора Daniel Ahmad от Niko Partners е, че Xbox Series X/S е продала общо 6,6 милиона единици между пускането на пазара и 30 юни.

Популярна тема