„Продажбите на Nintendo Switch изпреварват Wii“

Съдържание:

„Продажбите на Nintendo Switch изпреварват Wii“
„Продажбите на Nintendo Switch изпреварват Wii“
Anonim

VGChartz изчислява, че Switch е продал 1,16 милиона бройки през седмицата преди Коледа. С това сега ще има 101,88 милиона продадени конзоли Switch. Това е с 250 000 повече, отколкото Wii е продала през целия си живот.

Числата на Switch, Switch Lite и Switch OLED са комбинирани за общата сума. Тъй като Switch е хибридна конзола и Lite може да се използва само като ръчно устройство, Wii вероятно се изправя като най-продаваната „чиста“домашна конзола на Nintendo. Но според семейството на хардуера, Switch сега ще бъде най-продаваната система Nintendo, която може да се използва като домашна конзола от всеки.

Nintendo Switch се продава бързо

Switch също настигна Wii относително бързо. Wii излезе през 2006 г. и производството беше спряно през 2013 г., което означава, че 1,63 милиона са произведени за период от седем години. Switch е надхвърлил този брой за по-малко от пет години и ще бъде едва над средата на очаквания си живот. Въпреки че се очаква недостиг, все още има време да се навакса изоставането с други системи, особено сега, когато конзолата може да се продава и в Китай.

Nintendo все още не е потвърдила данните за продажбите, но ако оценките на VGChartz са верни, Switch е шестата най-продавана система за игри на всички времена. Хибридната конзола е на по-малко от милион разстояние от оригиналната PlayStation. По-отдалечени следват PlayStation 4, Game Boy/ Game Boy Color, семейство Nintendo DS и PlayStation 2.

Популярна тема