Xbox Series X/S надмина PS5 за първи път

Съдържание:

Xbox Series X/S надмина PS5 за първи път
Xbox Series X/S надмина PS5 за първи път
Anonim

Конзолите са почти невъзможни за плъзгане. Още от пускането на PS5 и Xbox Series X, устройствата се продават почти по-бързо, отколкото могат да доставят. В допълнение, PS5 постоянно превъзхожда Xbox Series X и S. Всъщност се твърди, че конзолата на PlayStation се е продала два пъти повече от тази на Xbox.

Но към февруари 2022 г. последният доклад от Данните за продажбите на игри (GSD) показва, че Xbox Series X/S превъзхожда PlayStation 5 в Европа. Това твърдение се основава на данни от 10 държави. Обединеното кралство и Германия, и двата големи пазара, не бяха включени в GSD, но според VGC, Xbox също изпревари PlayStation в Обединеното кралство.

Фактът, че конзолите Xbox надминаха PS5 миналия месец, не е непременно въпрос на популярност. Конзолите PlayStation 5 редовно се разпродават и в двете версии, но Xbox Series S често е на склад. Тази разлика в наличността вероятно е основната причина, поради която конзолите Xbox изведнъж се продават по-добре.

PS5 и Xbox Series X/S се състезават за второ място

Xbox може да е над PlayStation за един месец, но това не я прави най-популярната конзола. Nintendo Switch беше най-продаваната конзола през февруари 2022 г. Трябва също да се каже за тази конзола, че тя страда по-малко от проблеми с доставката, продължаващата популярност също играе роля. Например Switch наскоро счупи рекорди по продажби.

Препоръчано: