Топ 10 на най-продаваните Switch игри досега - Безпрецедентни успехи

Съдържание:

Топ 10 на най-продаваните Switch игри досега - Безпрецедентни успехи
Топ 10 на най-продаваните Switch игри досега - Безпрецедентни успехи
Anonim

В момента Switch разбира се все още не е излязъл от магазините. Следователно списъкът с игри по-долу се основава на най-новите данни, налични до момента. Това са данните за продажбите, обявени на 31 март 2022 г. към момента на публикуване.

10. Ring Fit Adventure

 • Дата на пускане: 19 октомври 2019 г.
 • Брой продадени копия: 14,09 милиона

По подходящ начин започваме този списък с игра, в която ритането всъщност е опция. Познаваме Ring Fit Adventure като фитнес играта от Nintendo, която се продава в комбинация с голям спортен ринг. Логично е, че всъщност се потите като крава от играта, защото можете да завършите историята само чрез изпълнение на упражнения.

Правиш това малко по малко всеки ден, докато не бъдеш обучен в определен момент и преминеш през живота като Адонис. Условие за това, разбира се, е и здравословното хранене, но това трябва да го организирате сами. Fitness life със сигурност е хит сред потребителите на Switch, тъй като вече са продадени 14,09 милиона копия от пускането му на 19 октомври 2019 г.

Image
Image

9. Pokemon Let's Go Pikachu! & Let's Go Eevee

 • Дата на пускане: 16 ноември 2018 г.
 • Брой продадени копия: 14,35 милиона

Не е тайна, че игрите Pokémon се продават добре, но е забележимо, че този поразителен обрат на добре познатата формула започна толкова добре. Game Freak се доставя с Pokémon Let's Go Pikachu! & Let's Go Eevee! а именно заглавия, при които начинът за улавяне на покемони беше напълно обърнат с главата надолу. Беше избран методът Pokémon GO.

Въпреки първоначалната критика, двете версии бяха приети доста добре. Това се отразява и в данните за продажбите. Комплектът игри (за сетен път) в Канто е продаден 14,53 милиона пъти за 3,5 години.

Image
Image

8. Pokemon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Дата на пускане: 19 ноември 2021 г.

Брой продадени копия: 14,63 милиона

Там, където игрите Let's Go се представиха добре, сега за Nintendo е ясно, че традиционният ремастър на класически игри Pokémon е по-популярен. Поне този начин на работа работи по-добре по отношение на продажбите, защото за по-малко от шест месеца Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl са продали 14,63 милиона копия заедно.

Все пак римейковете на заглавията на Nintendo DS не са много популярни. Въпреки факта, че са добри игри, както изясняваме в нашето обширно ревю, има и аспекти, които не са толкова добри. Например, феновете все още са ядосани за стила на изкуството и функциите, които не идват от Pokémon Platinum.

Image
Image

7. Super Mario Party

 • Дата на пускане: 5 октомври 2018 г.
 • Брой продадени копия: 17,78 милиона

Парти игрите се справят добре на Switch и има основателна причина. Nintendo проектира системата, за да бъде перфектна за семейна употреба, но и лесна за вземане със себе си на парти с приятели. Игра, която всъщност е незаменима, е Super Mario Party.

До края на миналата година това беше единствената игра Mario Party, налична на Switch. Това се оказа добър избор, защото заглавието беше единствената игра на Mario Party, която се намираше на Switch за добри три години. Оттогава беше добавена Mario Party Superstars, римейк, който събира части от по-стари игри Mario Party в една игра, така че е вероятно продажбите на Super Mario Party сега бавно да стагнират.

Image
Image

6. Супер Марио Одисея

 • Дата на пускане: 27 октомври 2017 г.
 • Брой продадени копия: 23,50 милиона

И все пак данните за продажбите на Super Mario Party все още са малко по-ниски в сравнение със Super Mario Odyssey. Играта 3D Mario, която се появи през първата година на Switch, има малко над пет милиона допълнителни копия към името си. Играта ще бъде на пазара още една година.

И все пак това е и подходът на играта, който влиза в действие, тъй като Super Mario Odyssey е 3D Марио игра, която можете да играете кооперативно с приятел на дивана. Комбинирайте това с много красиви светове, пълни с тайни за откриване, и превъзходна механика на платформата и имате една от най-добрите игри за Марио в новата история. Той е просто един от най-добрите в системата.

Image
Image

5. Pokemon Sword & Shield

 • Дата на пускане: 15 ноември 2019 г.
 • Брой продадени копия: 24,27 милиона

Феновете на Pokemon обичат нови изживявания с пускането на Pokémon Sword & Shield. Това заглавие от 2019 г. донесе със себе си чисто нов регион и много нови функции, включително Raid система и дори две разширения. Всичко на всичко беше достатъчно, за да продаде 24,27 милиона копия.

Забележително е, че в началото играта не беше приета твърде положително. Графично, играта е малко разочароваща и липсата на National Dex също не ми хареса. Въпреки недостатъците, играта все още има огромен успех и е едно от най-добрите Pokémon заглавия на Switch.

Image
Image

4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

 • Дата на пускане: 3 март 2017 г.
 • Брой продадени копия: 26,55 милиона

Nintendo е майстор на пускането на игри, който кара системите да летят като топъл хляб. Добрата игра при стартирането често се оказва ключът към това. За Nintendo Switch това беше The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

С играта Nintendo успя да преоткрие добре познатата поредица, като създаде отворен свят, който е напълно различен от игрите с отворен свят, които познавахме преди (The Witcher, Fallout, Assassin's Creed). Оказа се майсторски удар, тъй като Breath of the Wild е най-успешната Zelda игра някога с 26,55 милиона продадени копия. Следователно втора част е планирана за 2023 г.

Image
Image

3. Super Smash Bros. Ultimate

 • Дата на пускане: 7 декември 2018 г.
 • Брой продадени копия: 14,09 милиона

Бронзът в списъка на най-продаваните Switch игри някога отива при Super Smash Bros. Ultimate. Най-голямото заглавие на Smash вече е на почти четири години и въпреки това разработката е завършена едва наскоро. Разработчикът Bandai Namco Studios и Sora все още работеха върху нови бойци за играта до 2021 г.

През годините след пускането на пазара играта е продала 28,17 милиона копия. Това са повече продадени копия, отколкото са продадени GameCubes, откакто конзолата Nintendo излезе през 2001 г. По стечение на обстоятелствата това беше и конзолата, която взриви популярността на легендарната поредица от кавгаджии чрез Super Smash Bros. меле. До ден днешен все още се спори коя игра е по-добра: Melee или Ultimate.

Image
Image

2. Animal Crossing: Нови хоризонти

 • Дата на пускане: 20 март 2020 г.
 • Брой продадени копия: 38,64 милиона

2020 беше ужасна година поради корона пандемията. Единственото нещо, което също е ясно е, че игрите се взривиха, защото никой не можеше да напусне къщата. Никоя игра не демонстрира това по-добре от Animal Crossing New Horizons. Заглавието беше пуснато пет дни след първото блокиране в Холандия и се оказа огромен успех в малката страна.

Играта също се оказа огромен хит в световен мащаб. По време на блокировките играта е продадена почти 40 милиона пъти. В резултат на това всяко трето домакинство на Switch притежава копие на Animal Crossing New Horizons, което е много рядко за конзола, която е продала повече от 100 милиона бройки.

Image
Image

1. Mario Kart 8 Deluxe

 • Дата на пускане: 28 април 2017 г.
 • Брой продадени копия: 45,33 милиона

Златото в този списък може да отиде само за една игра. Никоя игра не е толкова популярна на Nintendo Switch, колкото Mario Kart 8 Deluxe. Състезателното заглавие оттогава е продало 45,33 милиона копия и този брой тепърва ще се увеличава. Особено сега, когато Nintendo работи върху пропуск за разширение за играта.

Mario Kart 8 Deluxe е златна мина за Nintendo, която е изградена върху солидна основа, а именно играта Wii U. Това заглавие не успя да намери публика поради неуспешната конзола, но на Switch играта получи втори живот и заглавието успя да се издигне до безпрецедентни висоти. Така че е напълно логично, че Mario Kart 9 все още не е разкрит.

Популярна тема