Най-накрая още наличност за PS5 на път

Съдържание:

Най-накрая още наличност за PS5 на път
Най-накрая още наличност за PS5 на път
Anonim

Причината за разочароващите данни за продажбите беше изяснена от Sony по-рано. Производствените проблеми попречиха на Sony да направи и продаде достатъчно конзоли. В резултат на това PlayStation 5 сега изостава малко от PlayStation 4. по отношение на продажбите на конзоли.

И все пак има и добри новини за съобщаване. Sony очаква повече запаси да станат налични тази година. Търсенето на PlayStation 5 все още е огромно и производството все още не може да се справи. Например Sony обявява в годишния си финансов отчет (чрез VGC).

Image
Image

Целта за продажби на PS5 вече е коригирана

Първоначално Sony искаше да продаде 14,8 милиона конзоли през втората си година на пазара. Това беше броят на продадените PS4 на пазара през същия период през 2014 г. В крайна сметка Sony успя да продаде само 11,5 милиона PlayStation 5 конзоли.

Sony също така разкри текущи данни за продажбите на PS4. През последното тримесечие Sony успя да продаде 100 000 единици, което доведе до общия брой продадени PS4 конзоли в момента около 117 милиона. Освен това има около 47,4 милиона потребители на PS Plus в края на март 2022 г., докато има общо около 106 милиона активни потребители на PlayStation.

Популярна тема