Elden Ring е най-големият нов IP в Европа

Съдържание:

Elden Ring е най-големият нов IP в Европа
Elden Ring е най-големият нов IP в Европа
Anonim

За да получите по-добра представа за това колко успешен всъщност е Elden Ring, трябва да погледнете данните за продажбите и точно това направи GamesIndustry.biz. Данните за продажбите показват, че Elden Ring е най-големият нов IP в Европа след играта The Division от 2016 г. Не само като IP, играта има добри резултати. Играта FromSoftware е най-голямата версия на играта след Call of Duty Vanguard през ноември миналата година. Не напразно играта се продава толкова добре, защото феновете по целия свят са много положителни за играта.

Вземете Elden Ring от Nedgame сега

Играта е най-продаваната за компютър в Европа. Това е доста забележително, защото много фенове бяха шокирани от системните изисквания, необходими за игра на играта. Все пак PC версията на играта представлява 44 процента от общите продажби в Европа.

Освен PC, PlayStation 5 води с продажби от 27 процента, следвана от 16 процента за Xbox и 13 процента от общите европейски продажби на PlayStation 4.

Любопитно защо играта се продава толкова добре, в нашето ревю ние ви казваме подробно какво мислим за Elden Ring!

Нов рекорд за франчайза

Точно колко успешен е Elden Ring също ясно се вижда, когато сравним продажбите с други заглавия на FromSoftware. Последните данни показват, че играта е продадена не по-малко от дванадесет милиона пъти. За сравнение, всичките три игри на Dark Souls заедно са генерирали „само“десет милиона продажби. Следователно Bandai Namco и FromSoftware изчислиха, че Elden Ring ще продаде четири милиона копия, но сега е ясно, че ролевата игра е надминала това!

Популярна тема