Продажбите на Nintendo Switch страдат от недостиг на чипове

Съдържание:

Продажбите на Nintendo Switch страдат от недостиг на чипове
Продажбите на Nintendo Switch страдат от недостиг на чипове
Anonim

Nintendo обсъди резултатите си с инвеститори. Това показва, че оборотът леко е намалял за цялата фискална 2021 г. (която продължи до 31 март 2022 г.). Компанията направи около 13 милиарда долара, спрямо 13,48 милиарда долара през предходната фискална година.

Целта за продажба на 23 конзоли Switch е постигната, но междувременно тази цел е коригирана. Това е спад от 20% спрямо фискалната 2020 г., което отчасти се дължи на недостига на чипове, с който почти всеки производител на хардуер се бори. Отчасти поради този недостиг (и други последици от пандемията), Nintendo очаква да продаде 21 милиона конзоли Switch тази година и да реализира продажби под 13 милиарда долара.

Това трябва да се компенсира с добри продажби на софтуер. Например, компанията очаква Switch Sports да се справи добре. Xenoblade Chronicles 3, Splatoon 3 и ново поколение Pokémon игри също трябва да допринесат добре. Всичко това е в съответствие с предишните публикации на Nikkei.

Sony очаква повече конзоли

Въпреки че Nintendo постигна целите си за 2021 г. и очаква по-слаби резултати през 2022 г., Sony е в обратната ситуация. Тази компания също публикува резултатите за 2021 г. и се оказа, че е продала много по-малко PS5 конзоли от очакваното. Но през следващата година компанията очаква да може да достави повече конзоли, въпреки че все още има съмнения дали търсенето може да бъде посрещнато.

Популярна тема