Nintendo Switch отново чупи рекорд по продажби

Съдържание:

Nintendo Switch отново чупи рекорд по продажби
Nintendo Switch отново чупи рекорд по продажби
Anonim

Според Библиотеката с данни за играта, Nintendo Switch вече е превъзхождал продажбите на 3DS в Япония. Този предишен преносим компютър Nintendo продаде 24,75 милиона копия в този регион, докато Switch сега е 24,7 милиона за по-кратък период от време. Хибридната конзола изглежда също така намалява по-бързо по отношение на продажбите от 3DS.

С тези цифри Switch вече е сред първите три най-продавани системи за игри в Япония. Само собствените Gameboy на Nintendo и Nintendo DS са продадени дори повече. Все още има няколко милиона за преминаване, ако Switch иска да настигне една от тези системи, но изглежда възможно, особено ако Switch издържи още няколко години.

В световен мащаб числата са малко по-различни. В допълнение към Gameboy и DS, PlayStation 2 и 4 все още се продават по-добре от Switch. В допълнение, 3DS отдавна е преминал по отношение на глобалните продажби.

Очакванията за продажби падат

Докато продажбите на Switch продължават да вървят силно, Nintendo очаква тази година да продаде по-малко от преди. Компанията все още страда от недостиг на чипове и други проблеми с доставката. За тези, които търсят PS5, има добри новини, защото тази популярна конзола трябва да стане по-достъпна тази година.

Популярна тема