Продажбите на Nintendo Switch намаляват поради недостиг на чипове

Съдържание:

Продажбите на Nintendo Switch намаляват поради недостиг на чипове
Продажбите на Nintendo Switch намаляват поради недостиг на чипове
Anonim

От около две години има голям недостиг на чипове, който засяга много технологични компании. Например, прави PS5 и Xbox Series X практически непроследими за дълги периоди. Nintendo Switch е по-малко засегнат от него, но Nintendo също има проблеми.

Превключвателят е продал не по-малко от 22,9% по-малко през последното тримесечие, отколкото през същото тримесечие на миналата година. Обикновените Switch и Switch Lite се продават съответно с 60 и 48,4 процента по-малко. Switch OLED малко компенсира: той е продал 1,52 милиона копия през последното тримесечие. Няма сравнение с миналата година, тъй като тази конзола все още не съществуваше в разглеждания период.

Самият Nintendo цитира недостига на чипове като важен фактор за спада. Компанията може да достави по-малко конзоли, което логично гарантира, че клиентът може да закупи и по-малко конзоли. Търсенето на конзолата е стабилно във всички региони, където се предлага, според Nintendo.

Image
Image

Още Switch конзоли до края на годината

Резултатите на Nintendo са подобни на тези на Sony. PS5 също се продава по-малко, но Sony очаква да може да достави повече до края на годината. Nintendo също така очаква да бъде по-лесно да се снабдяват с части в края на лятото и есента, така че запасите отново да бъдат по-добри по време на празниците.

Популярна тема