Малките запаси от PS5 намаляват продажбите на конзоли

Съдържание:

Малките запаси от PS5 намаляват продажбите на конзоли
Малките запаси от PS5 намаляват продажбите на конзоли
Anonim

Само 2 милиона игрови конзоли са продадени в Европа (с изключение на Обединеното кралство и Германия) тази година, съобщава Gameindustry.biz. Това е с около 12 процента по-малко от миналата година по това време. Това намаление се дължи главно на слабата наличност на PS5.

Nintendo Switch и Xbox Series X|S всъщност се продават по-добре, отколкото през 2021 г. Nintendo е по-малко засегната от недостига на чипове, което означава, че Switch е продал 7 процента повече. Новите конзоли Xbox са продадени с около 9% повече, като Series S вероятно надминава Series X, тъй като по-малката машина е по-достъпна.

Това просто не може да компенсира факта, че PS5 се продава с 44 процента по-малко от миналата година. Въпреки това, тя все още е втората най-популярна конзола на пазара, веднага след Switch. Следователно DualSense е продал значително повече отколкото през 2021 г., докато аксесоарите също се продават по-малко като цяло.

Image
Image

Кога обикновено се предлага PS5?

Докато акциите на PS5 се покачват малко по малко, все още е разочароващо навсякъде. Sony също не очаква, че ще има нормална ситуация твърде скоро. Очаква се конзолата да бъде нормално достъпна до 2024 г.

Популярна тема