Хакер арестуван за продажба на Shiny Pokémon

Съдържание:

Хакер арестуван за продажба на Shiny Pokémon
Хакер арестуван за продажба на Shiny Pokémon
Anonim

Ако сте добри с компютрите и искате да печелите лесни пари, можете да хакнете акаунти на играчи на Pokémon Sword & Shield и да добавите Shiny Pokémon. Освен това можете също да продадете запазените данни за малко допълнителни пари. Само имайте предвид, че тогава извършвате нарушение в Япония. 23-годишен хакер преживя това по-рано тази седмица.

Хакерът е получил пари за манипулиране на данните за запазване на няколко акаунта в Pokémon Sword & Shield. Очевидно първата заявка, която хакерът е получил, е била за блестящ покемон, наречен Sobble. Тогава хакерът получи няколко десетки за това и реши да го прави по-често. В крайна сметка той спечели над $10 000, като даде на хората блестящи покемони. Това го привлече вниманието на японските власти.

Image
Image

японски закон

Направеното от хакера се наказва от японски закон, въведен през 2019 г. Законът гласи, че не можете да манипулирате запазени данни и че изобщо не можете да продавате манипулирани запазени данни. 23-годишният мъж също може да получи присъда затвор за манипулиране на данните за запазване на акаунтите на Pokémon Sword & Shield. Всичко зависи от това какво сте готови да платите за някои блестящи покемони.

Популярна тема