Тези Pokémon игри са най-доброто място да започнете

Съдържание:

Тези Pokémon игри са най-доброто място да започнете
Тези Pokémon игри са най-доброто място да започнете
Anonim

Преди да започнем, нека просто кажем, че не трябва да го правите твърде трудно за себе си. Има някои игри, които са малко по-трудни за започване, но в крайна сметка всяка игра е направена с идеята, че може да бъде нечия първа игра на Pokémon. Така че не преследвайте скъп хардуер за най-доброто първо изживяване, а по-скоро изберете най-добрата отправна точка, която можете да играете със системите, които имате у дома.

Ще изброим системите, за които дадена игра е имала основно издание със заглавието. Същото важи и за последните изтегляния и игри на други платформи. Ако дадена система е в курсив, версията на играта на тази система има предимство пред версиите на друг хардуер.

Освен това, това е класация въз основа на това откъде да започнете, а не колко добра е играта. По-слабите игри, разбира се, няма да завършат твърде високо, но добрите игри също могат да бъдат понижени, ако се случва нещо изключително, което прави тази игра много различна от нормалното функциониране на играта Pokémon. Така че не го приемайте лично, ако вашият любим е слаб.

Image
Image

Трябва да ги хванем всички

Pokémon Red & Blue - E (GB, GBA, 3DS)

Започваме с оригиналните заглавия, Pokémon Red & Blue, които излязоха за оригиналния Game Boy в Япония през 1996 г., преди двете игри да бъдат пуснати в Холандия до 1999 г. За мнозина оригиналът има специално място в сърцето, но не е много добро заглавие за начало. Много функции, които игрите сега показват, все още не са били там, докато играта в черно и бяло вече не е най-красивата на майката.

Pokémon Yellow - D (GB, GBC, GBA, 3DS)

Ако искате да играете поколението Kanto в малко по-добро състояние, можете, разбира се, да изберете и Pokémon Yellow, където Kanto е по-жив благодарение на цвета. Това разказва историята на Red & Blue по алтернативен начин, където виждате историята на анимето, смесена в играта много повече. В допълнение, Pikachu ще върви зад вас и можете да получите и трите начинаещи, ако искате, нещо, което е доста уникално за игрите на Pokémon. Както при оригиналното заглавие, препоръчваме да изберете 3DS версията на играта, тъй като ви позволява да търгувате безжично с други играчи.

Pokémon Gold & Silver - D (GBC, GBA, 3DS)

Gold & Silver също се появиха за Game Boy Color и донесоха със себе си напълно ново поколение, а именно региона Johto. Това е точно отляво на Kanto и следователно играта е прикрито продължение на Red & Blue. Играта се развива три години след историята от оригиналната игра, която дава директни негативи на Gold & Silver в сравнение с предишните игри. Това, което класира играта над Red & Blue, е фактът, че Gold & Silver също ви позволява да изследвате целия регион Канто и да прекарате почти два пъти повече време в играта, като същевременно ви позволява достъп до историята без оригинала, който е играл.

Pokémon Crystal - D (GBC, GBA, 3DS)

Когато Pokémon Yellow промени по същество историята с трета версия на играта, същото не важи за Pokémon Crystal. Легендарният Pokémon Suicune получава по-голяма роля чрез някои нови елементи на историята, но играта не се променя толкова много. Дори когато става въпрос за графично качество. Pokémon Crystal е като луксозно издание на игрите, които вече бяха там.

Image
Image

Game Boy Advance

Pokémon Ruby & Sapphire - D (GBA, DS)

Третото поколение Pokémon всъщност дойде до ново поколение Game Boy, а именно Game Boy Advance. Това също е поколението, което може да се играе само на една платформа в тази форма, а именно същата Game Boy Advance. Все пак не е лошо да започнете, ако никога преди не сте играли Pokémon, тъй като в допълнение към чисто нов регион, Pokémon и история, се въвеждат нови механики като двойни битки, вродени способности и естества.йени

Pokémon FireRed & LeafGreen - A (GBA, DS)

Наистина не можете да сбъркате с Pokémon FireRed и LeafGreen. Тези римейкове на игрите Kanto разказват историята отново, но този път заедно с GBA графиките, въведени в Ruby и Sapphire. Ще бъде добавено и ново съдържание, което се свързва с региона Hoenn на Ruby и Sapphire, което увеличава още повече времето за игра.

Pokémon Emerald - C (GBA, DS)

По-дълго време за игра може да се намери и с Pokémon Emerald, обновената версия на Ruby & Sapphire, която, така да се каже, обединява историята на двете игри. В допълнение към тази преработена версия на познатата история, Emerald носи със себе си и чисто нова зона под формата на Battle Frontier, където играчите могат да намерят безкрайни часове забавление.

Image
Image

Nintendo DS

Pokémon Diamond & Pearl - C (DS, 3DS)

Сега пристигнахме в Diamond & Pearl, четвъртото поколение Pokémon, което въвежда региона Sinnoh. Това поколение отново добавя редица нови функции, като редица уиджети на втория екран на DS. И все пак, новите подобрения в RPG елементите, като типове срещу атаките на Pokémon, правят играта малко по-дълбока и готина. Освен това онлайн функциите в Diamond & Pearl са изненадващо забавни, както и подценената мини игра Underground.

Pokémon Platinum - B (DS, 3DS)

Pokémon Platinum на свой ред взема всичко, което Diamond & Pearl има една стъпка по-добро. Историята е само малко по-готина и по-дълбока, механиката е усъвършенствана, но също така е поднесен добър пост-игра. Например, Battle Frontier беше върнат и имаше специални предизвикателства с вашия съперник, който ставаше по-силен с всяка стъпка. Това направи света наистина жив, нещо, което никога не се е случвало дотогава.

Pokémon HeartGold & SoulSilver - S (DS, 3DS)

Говорейки за най-добрите игри на Pokémon, лесно е да споменем Heartgold & SoulSilver и едва ли е изненадващо. Отличното злато и сребро имат модерен външен вид, като същевременно са внедрени популярни характеристики на по-нови игри. Например, има специално кафене, където можете да се биете срещу Gym Leaders, Elite Four и Rival, след като завършите играта, докато Pokémon също ви следва по подразбиране. Малко игри са по-добри за начало от това любовно писмо към поредицата.

Pokémon Black & White - B (DS, 3DS)

Пето поколение Pokémon е друга отправна точка, но отива малко по-далеч от другите поколения. Регионът Unova носи със себе си 150 чисто нови покемона, експериментиращи с нови техники и носещи със себе си нови бойни стилове. И все пак играта е много достъпна, като въвежда само тези 150 нови покемона в играта и като представя страхотна и преди всичко интересна история.

Pokémon Black 2 & White 2 - E (DS, 3DS)

Недостатъкът на отличното Black & White е, че директното продължение Black 2 & White 2 не е най-добрият избор за участие. Играта подхваща историята две години по-късно и добавя някои нови локации. Именно защото това продължение всъщност продължава историята на Black & White, затова абсолютно не се препоръчва да започвате от тук, а да изберете Black & White.

Image
Image

Nintendo 3DS

Pokémon X & Y - B (3DS)

За 3DS най-накрая имаше някаква вариация с добре познатата поредица под формата на Pokémon X & Y. Тези заглавия донесоха 3D графики със себе си, правейки поредицата да изглежда много по-модерна. Освен това, добавянето на нов тип Pokémon също допринася много за мястото в класацията, защото ако се намесите с това заглавие, няма да имате проблем да запомните погрешно коя атака срещу кой Pokémon е ефективна. Някои по-стари покемони всъщност промениха типа си с добавянето на видовете феи.

Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire - C (3DS)

Това, че често има римейкове на игри Pokémon, се смята за мързеливо от някои, но обикновено Game Freak знае как да внесе добра доза допълнения. Поне така беше до Omega Ruby & Alpha Sapphire. Третото поколение римейкове не правят това драстично, но все още са много забавни заглавия в този нов 3D арт стил.

Pokémon Sun & Moon - E (3DS)

Шестото поколение на Pokémon е странно, нещо, което е свързано с първия път, когато Game Freak всъщност се осмели да се отдалечи от традиционния стил на игра на Pokémon. В Sun & Moon все още хващате Pokémon по време на вашето приключение, но вече няма Gyms. Вместо това предизвикателствата на острова са начинът, по който напредвате, което е глътка свеж въздух за феновете от първия момент. За тези, които започват с поредицата за първи път, тя е много объркваща и затова не се препоръчва.

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon - E (3DS)

Докато Pokémon Black 2 & White 2 са лошо място за започване за начинаещи, защото са продължения, Ultra Sun и Ultra Moon са по-малко засегнати. Това е така, защото е избран алтернативен разказ на историята. Въпреки това, заглавието продължава да има същия проблем като Sun & Moon, а именно, че традиционната формула е изоставена и следователно игрите създават грешни очаквания за начинаещите.

Image
Image

Nintendo Switch

Pokémon: Да вървим, Пикачу! & Да тръгваме, Eevee! - A (Превключване)

Може да е противоречиво класирането на заглавията Let's Go на толкова високо място, но всъщност това е една от най-достъпните игри на Pokémon. Често се казва, че Pokémon е идеален за дете като първата ролева игра, до която някога се докосне. Игрите Let's Go правят нещо подобно за Pokémon, като улесняват хващането на Pokémon с лесната и позната механика на Pokémon GO. Следователно RPG механиката е малко по-задълбочена в този римейк на първите игри на Pokémon и играта е на Switch, което разбира се също помага.

Pokémon Sword & Shield - S (Превключване)

Накрая, има най-скорошното появяване в поредицата, Pokémon Sword & Shield. Тези заглавия на Switch носят една от най-страхотните иновации, от които поредицата всъщност се нуждаеше, а именно добавянето на Raid Battles. Те осигуряват кооперативно изживяване, при което можете да хващате Pokémon заедно с приятелите си, докато добре познатият геймплей на Pokémon също е актуализиран. Това я прави една от най-достъпните игри в поредицата, така че магическият S ранг е наред тук.

Популярна тема