GP на Холандия получава още едно място в календара на F1 през 2023 г

Съдържание:

GP на Холандия получава още едно място в календара на F1 през 2023 г
GP на Холандия получава още едно място в календара на F1 през 2023 г
Anonim

Всеки, който вече е резервирал хотел или AirBnB за първия уикенд на септември за Гран При на Холандия през 2023 г., трябва да направи няколко бързи обаждания. Състезанието на Circuit Zandvoort получи друга дата от Формула 1 за следващата година.

Стефано Доменикали, шефът на класа на краля на моторните спортове, официално потвърди корекцията на календара. Това съобщава журналистът на De Telegraaf Ерик ван Харен. Не е голяма промяна, защото Гран при на Холандия 2023 ще бъде организирано през уикенда на 27 август. Това прави Гран при на Холандия първото състезание след лятната пауза. Голямата награда на Белгия ще се проведе по-рано през юли следващата година.

В разговор с De Telegraaf Доменикали казва, че вече очаква с нетърпение завръщането си в Zandvoort и ентусиазираната холандска публика през следващата година.

Най-великият GP в Холандия досега

Миналият уикенд беше голям успех за организацията, въпреки че две димни бомби бяха пуснати на пистата от некоректни посетители. За уикенда пистата може да разчита на общо 305 000 посетители, поставяйки нов рекорд за Гран при на Холандия.

Миналата година имаше по-малко посетители поради корона пандемията. Затова беше решено да бъдат допуснати само 70 процента от очакваните посетители. Тази година нямаше мерки, така че всички фенове, които са закупили билет, можеха просто да присъстват.

Популярна тема