Шефът на Red Bull: „Трябва да работим здраво, за да загубим и двете титли“

Съдържание:

Шефът на Red Bull: „Трябва да работим здраво, за да загубим и двете титли“
Шефът на Red Bull: „Трябва да работим здраво, за да загубим и двете титли“
Anonim

Трудно е да си представим, че Макс Верстапен почти е загубил надежда за шампионската титла в началото на сезона. Действащият световен шампион вече беше на 36 точки зад Шарл Льоклер след три Гран При. Оттогава холандецът постигна невероятен напредък сам, поставяйки го със 109 точки пред пилота на Ferrari.

Отборът на Red Bull Racing се справя добре не само в Шампионата на пилотите, но и в Шампионата на конструкторите. С 511 точки RBR е доста пред Ferrari. Отборът от Маранело трябва да погледне назад с 376 точки спрямо Мерцедес, който в момента има 346 точки.

Следователно Крисчън Хорнър започва да вярва, че и двете титли могат да бъдат спечелени от Red Bull Racing, казва той в разговор с Formula1.com.

Конструкторската титла е много важна за Red Bull

Докато втората титла на Макс Верстапен е в центъра на вниманието на отбор като Red Bull Racing – който е във Формула 1, за да популяризира марката колкото е възможно повече – титлата при конструкторите също има голяма стойност. Всъщност, според Хорнър, и двете заглавия имат еднаква стойност тази година.

През последните години тази титла е доминирана от Mercedes. Дори миналата година, когато Верстапен спечели WDC, WCC отиде при Mercedes. „Ако успеем да спечелим тази титла тази година, тя ще бъде толкова голяма, колкото титлата на пилота за нас.“

Популярна тема