Актуализация - Голямо поражение за Хамилтън в Монца

Съдържание:

Актуализация - Голямо поражение за Хамилтън в Монца
Актуализация - Голямо поражение за Хамилтън в Монца
Anonim

Актуализация - Мерцедес потвърждава наказанието на Хамилтън от решетката

Mercedes бързо изясни дали Хамилтън ще кара нов двигател в Италия. Отборът официално потвърди чрез Twitter, че британецът ще получи нов източник на енергия и следователно наказание от мрежата. Това означава, че пилотът ще трябва да започне състезанието отзад.

Оригинална публикация

За да гарантира, че богатите отбори не могат да измислят нов двигател всеки уикенд, FIA определи максимален брой части, които могат да се използват на сезон. Ако водач надвиши този брой, ще има наказание от мрежата, в зависимост от частта, която трябва да бъде заменена.

В резултат на това Макс Верстапен и Шарл Льоклер трябваше да стартират отзад по време на GP на Белгия и сега това изглежда е случаят с Люис Хамилтън. Според обикновено добре информираните Auto, Motor und Sport, Mercedes поставя нов двигател в колата си. Предишният двигател не оцеля при падането в Spa-Francorchamps.

Защо Хамилтън получава нов двигател сега?

Mercedes все още не е потвърдил официално, че Хамилтън ще получи нов двигател, което често става ясно на FIA едва в петък. Във всеки случай, няма да е странен избор за отбора сега да включи нов двигател в набора от двигатели на Хамилтън.

ГП на Италия ще се проведе в Монца, наричан „Храмът на скоростта“. Пистата има много дълги прави и позволява на двигателя да говори сам за себе си. Идеално място да пуснете нов велосипед, в допълнение към факта, че изпреварването на Монца е възможност. Последното е много по-трудно в Сингапур и Сузука, предстоящите състезания във Формула 1.

Тази публикация е актуализирана на 8 септември 2022 г.

Популярна тема