F1 отразява смъртта на кралица Елизабет II

Съдържание:

F1 отразява смъртта на кралица Елизабет II
F1 отразява смъртта на кралица Елизабет II
Anonim

Кралица Елизабет се бори със здравословни проблеми от известно време и тъй като повече членове на кралското семейство пътуваха до замъка Балморал в Шотландия в четвъртък, мнозина се страхуваха от най-лошото. В четвъртък вечерта беше официално потвърдено, че Елизабет II е починала пред очите на семейството си.

В близко бъдеще британският народ ще може да се сбогува със своя монарх и вероятно ще има период на национален траур. Формула 1 също дава отражение върху смъртта на кралицата. Организацията официално потвърди, че ще има минута мълчание преди първата свободна тренировка на пистата Монца. Минутата на мълчание ще се проведе в петък в 13:50 холандско време.

Прояви на подкрепа от света на F1

От цял свят бяха изпратени съобщения за подкрепа до семейството на кралица Елизабет, включително големи имена от Формула 1. Стефано Доменикали, шефът на Формула 1 Мениджмънт, предаде съболезнования на целия спорт, а също и президент на FIA Мохамед Бен Сулайем изрази подкрепата си.

Всички отбори на F1 и множество пилоти, включително Джордж Ръсел, също изказаха съболезнованията си на кралското семейство чрез социалните медии. Люис Хамилтън беше попитан по-рано през деня за здравето на кралицата. Тогава британският шофьор даде да се разбере, че „мислите му са със семейството и с нея“.

Популярна тема