Верстапен изпълни ново наказание от решетката за GP на Италия

Съдържание:

Верстапен изпълни ново наказание от решетката за GP на Италия
Верстапен изпълни ново наказание от решетката за GP на Италия
Anonim

Обикновено добре информираният журналист Ерик тер Харен от De Telegraaf съобщава, че Макс Верстапен ще получи наказание от решетката за Гран При на Италия в Монца. Екипът на Red Bull Racing реши да смени двигателя с вътрешно горене (ICE) на холандеца. За щастие, Верстапен не трябва да започва изцяло отзад, защото ще получи наказание от пет места в решетката.

Причината, поради която Red Bull реши да замени ICE сега, е, че пистата Монца е една от последните писти, където е малко по-лесно за изпреварване за момента. Докрай за Макс Верстапен зад волана на RB18. Колата на Ред Бул е най-бързата на правите през този сезон и Монца е пълен с това.

Традиционно отборите карат с минимално задно крило, за да причинят възможно най-малко съпротивление. В крайна сметка има малко завои, които изискват много притискаща сила.

Верстапен има опит с изпреварвания

Не е първият път, когато Верстапен трябва да се пребори по време на Гран При. По време на квалификацията за Гран при на Унгария той претърпя технически проблем, който му попречи да завърши десети на решетката. В крайна сметка Верстапен все пак успя да вземе победата в неделя, след като Ferrari направи стратегическа грешка с Charles Leclerc.

И, разбира се, имаше Гран при на Белгия. Верстапен трябваше да започне състезанието от четиринадесето място, след като около половината от пилотите бяха поставили нов двигател в задната част на колата. В Spa-Francorchamps холандецът наистина показа своята доминация, карайки в предната част на полето в 12-та обиколка и наистина повеждайки в 18-та обиколка.

Популярна тема