Лошо качество на изображението във Viaplay: така получавате добро изображение

Съдържание:

Лошо качество на изображението във Viaplay: така получавате добро изображение
Лошо качество на изображението във Viaplay: така получавате добро изображение
Anonim

Нещата за Viaplay все още не вървят добре. От стартирането си услугата за стрийминг е критикувана за качеството на изображението и стабилността на излъчванията. Изглежда, че критиките са насочени главно към предаванията на живо и особено популярните предавания на живо на Формула 1. Не спира дотук, футболът също не е лишен от критики. Viaplay признава това и казва, че работи върху подобрение. Това също е позволено, в крайна сметка Viaplay е най-скъпият доставчик на стрийминг услуга в Холандия след Netflix.

Докато чакаме и видим какви подобрения може да внедри Viaplay в офертата, за щастие има и опции за получаване на възможно най-добрата картина. Правейки това, трябва да правим разлика между предавания на живо като Формула 1 и други предложения.

Image
Image

Гледане на Формула 1 необезпокоявано

Проблемите във Viaplay се фокусират основно върху предаванията на живо и по-специално върху много популярните предавания на състезанията от Формула 1. Не е изненадващо, че Формула 1 е голямата точка за продажба на Viaplay и затова абонатите гласуват масово в началото на състезанието. Изглежда, че Viaplay е преценил погрешно тази популярност и не може да се справи с големия приток на стартиращи потоци. Ако искате да гледате Формула 1 необезпокоявани, има няколко опции:

  • Клиентите на KPN и Ziggo могат да използват специалния канал Viaplay. Всички състезания от Формула 1 се излъчват на живо по него. Не е необходимо сами да стартирате поток чрез приложението, така че можете да гледате необезпокоявани. За клиентите на Ziggo това е канал 200, за KPN това е канал 225.
  • Който е зависим от потоци, би било добре да стартира потока навреме. Обикновено потокът започва поне половин час предварително и след като започне, обикновено нямате проблеми след това.
  • Стартиране на алтернативен поток. Проблемите са съсредоточени най-вече около основния поток на Формула 1, докато се предлагат осем други потока, включително резервен поток на цялото състезание. Ако изберете един от тези потоци, имате добри шансове да можете да гледате необезпокоявани.
  • Ако всички тези съвети все още не работят, изчакайте известно време. След 1-2 минути големият бум свършва и влизането обикновено вече не е проблем. С малко късмет дори няма да пропуснете старта, защото състезателите първо тихо карат формационна обиколка.
Image
Image

По-добро качество на картината с филми и сериали

Освен спорт на живо, Viaplay предлага и филми и сериали. Дори тогава качеството на изображението понякога може да бъде посредствено и има редица съвети, които могат да помогнат за подобряване на качеството на изображението. Ето основните от тях:

Свържете вашия телевизор или Chromecast с кабел. WiFi в къщата ви може да е също толкова добър, кабелният е още по-добър. Така че, ако искате да сте сигурни, че лошото качество на изображението не е причинено от нарушен WiFi сигнал, използвайте Ethernet кабел. Повечето съвременни телевизори и устройства Chromecast имат специална връзка за това.

Проверете дали вашето приложение Viaplay се нуждае от актуализация. Viaplay редовно подобрява използваното приложение, но не всеки телевизор винаги прилага тези актуализации веднага. Затова редовно проверявайте менюто на вашия смарт телевизор за актуализации за вашите приложения. Актуализациите обикновено са много малки, така че изтеглянето и инсталирането е лесно.

По-добро качество на стрийминг във Viaplay: топката е във Viaplay

В крайна сметка това, което можете да направите у дома, за да получите добро качество на изображението, е ограничено. Ако захранването на потока не е добро, дори най-добрата връзка у дома няма да гарантира, че потокът е добър. За това вие наистина зависи от доставчика, в този случай Viaplay. За щастие, Viaplay обяви, че работи върху по-добри потоци, така че това не би трябвало да е проблем в близко бъдеще.

Качеството на коментарите, всички тези съвети могат да подобрят малко…

Популярна тема