3 причини да гледате GP на Белгия в неделя

Съдържание:

3 причини да гледате GP на Белгия в неделя
3 причини да гледате GP на Белгия в неделя
Anonim

Двигателите отново са свежи и плодови

Гранд при на Белгия е първото състезание след лятната пауза във Формула 1. За разлика от футбола, това не означава нов сезон, а началото на второто полувреме. Лятната почивка е спешно необходима през 2022 г., защото през последните години календарът става все по-пълен. Само ако отмени Гран При на Русия, Формула 1 няма да постави нов рекорд тази година за най-дългия сезон във Формула 1.

След няколко седмици заслужена ваканция, всички шофьори ще са пътували до Spa-Francorchamps напълно свежи и плодови. Това означава, че всеки ще се състезава по най-добрия начин и може да имаме хубави битки на легендарната писта в Ардените.

И, разбира се, никога не е погрешно да видите шофьорите да се движат с превишена скорост през класически завои като Eau Rouge. Организацията е направила някои корекции на пистата, включително няколко чакълени ями, за да я направи малко по-безопасна за всички.

Image
Image

Затягане на правилата

Не само пилотите ще присъстват с голямо внимание в Белгия, това се отнася и за ФИА, ръководният орган на Формула 1. Организацията обяви, че от Гран При на Белгия ще има затягане на регламенти. Това означава, че ще бъдат стартирани редица нови тестове на колите.

Mercedes се оплака от колите на Red Bull Racing и Ferrari. Отборът на Люис Хамилтън страдаше доста от фалшивост този сезон, за разлика от италианския отбор и със сигурност отбора на Макс Верстапен. Според Mercedes това е така, защото рафтът под колата може да се движи само с няколко милиметра, но тестът за това се извършва само в предната част на рафта. RBR и Ferrari биха накарали дъската в задната част на колата да се движи повече от позволеното.

Mercedes във всеки случай се надява, че чрез затягане на правилата може да намали разликата с конкуренцията. Кристиан Хорнер, шефът на отбора на Ред Бул Рейсинг, междувременно не е толкова притеснен. Дали ще има ефект, ще видим по време на ГП на Белгия!

Image
Image

Други властови отношения

Не само затягането на правилата може да повлияе на баланса на силите между отборите и пилотите този уикенд. Първото състезание след лятната ваканция също е идеалното време за много отбори да донесат редица подобрения за колата.

По време на лятната ваканция вратите на фабриките са задължени да останат затворени две седмици, но през останалите две седмици отборите могат просто да започнат с промени в колата си. И всеки отбор ще се възползва от това, особено защото има малко време между състезанията поради натоварения календар.

Белгия също е идеално място за почти всички отбори за транспортиране на нови части. Не е далеч от Великобритания, а също така е лесно да се направи от Италия. Поради нарастващите транспортни разходи и строгия бюджетен таван, за много отбори през този сезон е важно да намалят разходите, където е възможно. Така че може да бъде много вълнуващо състезание в неделя с всички промени!

Популярна тема