Петте най-добри игри The Legend of Zelda

Съдържание:

Петте най-добри игри The Legend of Zelda
Петте най-добри игри The Legend of Zelda
Anonim

Франчайзът Legend of Zelda съществува от почти тридесет години. Първата игра излезе през 1986 г., а през 1998 г. излезе изключително популярната Ocarina of Time със зашеметяваща за времето си графика и 3D анимация. С чисто новата Zelda за Wii U вероятно ни очаква огромен отворен свят, където можете да прекарате часове в изследване.

Към днешна дата Nintendo пусна осемнадесет игри от поредицата The Legend of Zelda, така че е време да съберем топ пет. Кой ще вземе титлата за най-добра Zelda игра според XGN? Анимационният Wind Waker или класическата Ocarina of Time? Прочетете и вижте кои игри са в топ пет.

5. The Legend of Zelda: Skyward Sword

Живейте в Skyward Sword високо над облаците и пътувайте с вашата птица до различните острови. Мирът е жестоко нарушен, когато мистериозно създание отвежда Зелда в дъното на земята. Линк се подготвя за приключение, като се спуска на планетата и среща много по-голяма опасност там.

Последната голяма игра на Zelda току-що влезе в челната петица. Изненадващи елементи като летене в небето внасят нов аспект във франчайза Zelda и вие също ще научите малко повече за произхода на легендата. С Wii Remote битката с мечове е по-интерактивна от всякога, поради което Skyward Swords заслужава петото място.

4. Легендата за Зелда: Принцесата на здрача

Влезте в по-тъмна атмосфера в Twilight Princess. Мирната земя Хайрул е изправена пред завръщането на Ганондорф. Страховит тиранин от древна легенда се завърна със зловещи сенчести зверове. Хората се превръщат в призраци, а Линк се трансформира във вълк. Ще успее ли да върне светлината?

Тъмният аспект има много общо с първата Zelda за Wii. Като играч сте напълно въвлечени в историята и атмосферата дори може да се опише като плашеща. Постоянната заплаха от сенчестите зверове винаги присъства, както и страхът да останеш завинаги в тъмнината на Здрача.

3. The Legend of Zelda: The Wind Waker

Wind Waker има анимационен стил и затова се откроява допълнително. В алтернативна времева линия кралството Hyrule вече не съществува. Земята се превръща в море, пълно с острови, които трябва да бъдат изследвани. В този огромен отворен свят Линк трябва да търси Трифорс, за да спре Ганондорф. Тази игра наскоро беше пусната в HD за Wii U.

Светът на The Wind Waker е безпрецедентен. Играчът може да изследва общо 64 различни острова и всяка зона съдържа забавни екстри като карти на съкровища, сърца и много други. Можете да прекарате часове в морето, като картографирате всичко и изглежда, че приключението няма край.

2. Легендата за Зелда: Окарина на времето

С Ocarina of Time популярността на франчайза скочи. С грандиозен отворен свят, заедно с епично приключение, играта завладя сърцата на милиони геймъри. Young Link трябва да пътува във времето, за да спаси кралството Hyrule от Ganondorf. Той има жестоки планове за страната и няма да отстъпи пред никого. През 2011 г. играта беше преиздадена за Nintendo 3DS.

Ocarina of Time излезе през 1998 г. и за времето си тази игра беше революционна. Свободата и приключението да пътуваш във времето бяха безпрецедентни. Освен това саундтракът е също толкова епичен, колкото и историята. Днес много геймъри все още знаят мелодиите от играта. И все пак, Ocarina of Time не получава титлата за най-добра Zelda игра, защото има друго заглавие, което я взема…

1. Легендата за Зелда: Маската на Майора

Маската на Тъмната Майора е пълна с мистерии. Линк, героят от Окарина на времето, тръгва на лична мисия, само за да се озове в мъглива гора, която го отвежда до Термина. Там луната ще падне върху града до три дни, ако никой не спре Майора. Трейлър за преиздаване на играта беше пуснат през 2013 г., но днес никой не знае дали видеозаписът е от Nintendo или не.

Majora's Mask с право може да се нарече номер едно. Мистерията и плашещата луна създават много загадъчна атмосфера. В комбинация с натиска на времето, това може да се нарече много предизвикателна игра, защото имате само 72 игрови часа всеки път, за да завършите нещо.

Въпреки трите дни, Линк се запознава с много герои в играта и всеки герой има странично търсене за героя. По този начин постепенно се запознавате с проблемите в земята на Термина. Забъркваш се с хората, покрай които първи минаваш, и откриваш, че са необходими много усилия, за да помогнеш на всички в разкъсаната страна.

Популярна тема