Ревю на Metroid Prime Federation Force – мултиплейър Metroid, пълен с мисии

Съдържание:

Ревю на Metroid Prime Federation Force – мултиплейър Metroid, пълен с мисии
Ревю на Metroid Prime Federation Force – мултиплейър Metroid, пълен с мисии
Anonim

Metroid Prime Federation Force имаше доста фалстарт в началото. Когато играта беше показана за първи път на E3 2015, реакцията на феновете беше много негативна. В продължението феновете бомбардираха трейлърите в YouTube с нехаресвания и негативни реакции. Дори беше стартирана петиция за спиране на развитието на играта. Разработчиците обаче не бяха заблудени.

Metroid Prime Federation Force Review
Metroid Prime Federation Force Review

Прайм тайм

Metroid Prime Federation Force се развива няколко месеца след Metroid Prime 3 Corruption. След като Самус смята, че най-накрая се е справил с космическите пирати и нашествието на Фазон, опасността дебне отново. Така че Млечният път все още не е в мир за момента.

Този път обаче не зависи от Самус да се бори със злото в космоса, а от вас. Като морски пехотинец на Галактическата федерация вие се биете в костюм, подобен на този на Самус Аран. Получавате на ваше разположение оръдие, с което стреляте, като натиснете бутона A, а задържането на бутона A ви зарежда да изстреляте по-голяма, по-мощна енергийна топка.

Това трябва да е музика за ушите на феновете на Metroid Prime. Подобно на предишните части на Metroid Prime, Metroid Prime Federation Force е шутър от първо лице и приключенска игра. Federation Force обаче е по-фокусиран върху мултиплейър, тъй като очевидно е разработен с четирима играчи в ума. Въпреки това, играта може да се играе и от един човек.

Metroid Prime Federation Force Review – мисии на Metroid в достъпен FPS
Metroid Prime Federation Force Review – мисии на Metroid в достъпен FPS

Мисията завършена

Разликата е в хода на играта. Защото там, където Metroid Prime даде още един гигантски отворен свят за откриване, Federation Force се състои от мисии, безброй мисии. Мисиите се провеждат на различни нива, които трябва да завършите, като изпълните определени изисквания. Мисиите са достатъчно различни, за да се разграничат една от друга. След вашето обучение мисия 1 ще провери дали владеете контролите чрез лесна, но интересна задача с обрат в края.

В мисия две фокусът е върху контролите на жироскопа. Като задържите натиснат бутона R, вашият пехотинец може да се завърти на 360 градуса чрез леко накланяне на 3DS. В тази мисия трябва да решавате пъзели, като стреляте много ефективно. След това трудността се увеличава бързо и всеки път получавате различни предизвикателства, като например хващане на врагове в гигантски клетки.

Не говорим за сладки ледени бръмбари, а за опасни ледени титани. Освен че трябва да хванете тези гигантски ледени чудовища, вие също трябва да внимавате за живота си. В други мисии също ще ви бъде представено ограничение във времето.

Metroid Prime Federation Force Review – мисии на Metroid в достъпен FPS
Metroid Prime Federation Force Review – мисии на Metroid в достъпен FPS

Надградете с модове

След завършване на всяка мисия ще печелите точки. Колкото по-добре сте се представили по време на мисия, толкова повече точки печелите. Когато играете Federation Force сам, точките, които печелите, служат само като висок резултат, който може да искате да подобрите. Но тъй като много мисии всъщност предлагат твърде малко дълбочина, всъщност няма причина да играете мисия отново.

Отчитането на точки изведнъж става много по-интересно, когато играете с няколко играча. Резултатът, който вие и вашите колеги играчи постигате, определя колко модификации можете да изберете да носите в края на мисията. Модовете са надстройки, които вашият пехотинец може да носи. Например, можете да изстрелвате ракети с модула за ракети и да изстрелвате леденостудени лазерни лъчи с модула за леден лъч. Малък познавач на Metroid разбира се е прав да осъзнае, че това са надстройки, които Samus също е използвал в миналото.

Модовете могат да бъдат намерени по време на игра на мисии и са добре скрити на различни места. Модовете предизвикват играча да изследва още малко, както знаем от игрите на Metroid. Освен това гарантира, че всеки играч има уникална роля в играта. Например, като изберете много модификации на Energy Tank, можете да гарантирате, че вашият екип няма да се разпадне бързо.

Metroid Prime Federation Force Review – мисии на Metroid в достъпен FPS
Metroid Prime Federation Force Review – мисии на Metroid в достъпен FPS

Флотът разширява вашия свят

Освен търсенето на модове, за съжаление има малко друго за изследване във Federation Force. Мисиите се играят като доста рационализирани преживявания и не предлагат много причини да преигравате мисията. Търсенето на пропуснати модове може да бъде причина, но тъй като Federation Force предлага толкова много мисии и изборът на модове бързо се повтаря, това е ненужно. Така че, ако сте пропуснали мод, има вероятност да вземете същия мод след мисия.

В допълнение, много мисии всъщност са доста скучни, когато играете сам. Тъй като играта очевидно е направена с четирима играчи в ума, често се усеща, че пропускате нещо, когато играете с един играч. С един играч нивата често се чувстват малко тесни, докато с множество играчи всеки си прави каквото трябва. Дизайнът на нивата е по-малко забележим, защото можете да преминете през нивата по-бързо с множество играчи.

Това се отнася и за единичния режим Blast Ball, който изисква да стреляте топки в мрежи в мачове до 3 на 3. Когато я играеш с един играч срещу компютър, всичко е бавно и скучно. За щастие, както основното приключение, така и Blast Ball могат да се играят онлайн с четирима играчи. Blast Ball може дори да се играе чрез Local Play и Download Play. Това е нещо хубаво, защото игра на Blast Ball може да стане толкова фанатична, колкото игра на Rocket League.

Екранна снимка за преглед на Metroid Prime Federation Force
Екранна снимка за преглед на Metroid Prime Federation Force

Нов облик

Графичният стил на играта е малко по-различен от старите игри Metroid Prime. Докато самата игра просто изглежда добре, по-подобният на чиби стил остава донякъде странен избор. По принцип вие дори не забелязвате толкова много, тъй като гледате по-голямата част от играта през мерника на вашия пехотинец. Но когато други морски пехотинци се появят на сцената по време на игра или в кътсцени, вие отново си спомняте за графичния стил. Въпреки че това очевидно не влияе на забавлението от играта, можем да разберем, че това ще отблъсне феновете на Metroid.

Ако наистина имате много проблеми с това, винаги има възможност да накарате вашия морски пехотинец да изглежда като Самус чрез функционалността на amiibo, като сканирате amiibo на Самус.

Metroid Prime Federation Force Review – мисии на Metroid в достъпен FPS
Metroid Prime Federation Force Review – мисии на Metroid в достъпен FPS

Преглед на Metroid Prime Federation Force - мултиплейър Metroid

Като цяло, Metroid Prime Federation Force току-що се оказа страхотна игра. За съжаление това не е мечтаното завръщане на франчайза Metroid, но със сигурност не е и последващ удар. Federation Force взема най-добрите елементи на геймплей от серията Prime, но я прави своя собствена игра. Един, който работи най-добре с множество играчи. Играта може да не ви предложи огромно лабиринтно изживяване в Metroidvania, но безбройните мисии ще осигурят много забавление, особено с множество играчи.

Любопитни ли сте за Metroid Prime Federation Force? Играта ще се появи в магазините на 2 септември. Демонстрация на Blast Ball вече е достъпна за безплатно изтегляне от Nintendo eShop!

Плюсовете и минусите

  • Лесен за вземане!
  • Многобройни мисии
  • Игра на няколко играча
  • Blast Ball е страхотен!
  • Графичният стил остава луд
  • Събиране на модове бързо излишно
  • Соло играта е значително по-малко

Популярна тема