Metroid Prime 4 Expectations - Пет типични Metroid Prime елемента

Съдържание:

Metroid Prime 4 Expectations - Пет типични Metroid Prime елемента
Metroid Prime 4 Expectations - Пет типични Metroid Prime елемента
Anonim

Докато дойде това време, може да е полезно да се освежите малко. Какво прави Metroid Prime толкова готин? Изброяваме пет уникални елемента от игрите. Затова очакваме да видим тези елементи в Metroid Prime 4.

5. Real Metroidvania

Първият избор изглежда очевиден, но не може да бъде подчертан достатъчно. Първата игра на Metroid създаде напълно нов жанр, защото беше нелинейна. Заедно с Castlevania: Symphony of the Night (игра, вдъхновена от Metroid) е създадено име за този жанр, Metroidvania. Поради този нелинеен геймплей, играчът сега също имаше причина да се върне назад и да се „върне назад“, така да се каже.

Игрите Metroid Prime показаха, че това със сигурност е възможно в 3D свят. Събирайки предмети, които след това можете да използвате отново в по-ранните части на играта, Metroid успя да направи иновации. Следователно се очаква, че Metroid Prime 4 няма да забрави това и ще го използва.

Image
Image

4. Иновативен геймплей

Когато Metroid Prime излезе на GameCube през 2002 г., това беше известна изненада. Това беше шутър от първо лице, който имаше само един джойстик за управление, така че и ходете, и се прицелвайте. Едва ли можете да си го представите сега, но наистина се случи.

Metroid Prime използва това в своя полза. Никога намерението не е било да се фокусирате върху стрелба по врагове, а върху откриване. Все още можете да снимате с един джойстик и като използвате добре функцията за заключване. Това беше този вид нестандартно мислене, което отличава Metroid Prime от другите шутъри от епохата и очакваме Metroid Prime 4 да търси нововъведение отново почти двадесет години по-късно.

Image
Image

3. Подробен дизайн на ниво

Когато се замислите за Metroid Prime, дизайнът на нивата бързо изплува от дълбините на паметта ви. Това е съвсем логично, защото е разработено подробно от разработчика Retro Studios. Това има всичко общо с темпото, използването на пъзелите и начина, по който играчът преминава през тях.

Следователно въпросът е дали очакванията на Metroid Prime 4 са толкова високи, че вече не може да се постигне същото ниво. Все още няма информация кой разработчик работи върху играта, но може би това изобщо не е самото Retro Studios. Говори се, че Bandai Namco работи по играта и остава да видим дали ще успеят да запазят нивото също толкова високо.

Image
Image

2. Отидете на приключение

Дизайнът на ниво е неразривно свързан с тази точка. Точно защото Metroid Prime даде на играча възможността сам да се впусне в приключение, направи играта успешна. Игрите успяха да грабнат вниманието на играча по фантастичен начин.

Създателите позволяват на играча сам да открие света, за което също е възнаграден. Например, откриване на нещо, което не можете да направите с все още повишено любопитство, което след това беше възнаградено, като продължите да играете. Най-голямата награда, разбира се, беше намирането на нови предмети, които направиха Самус по-добър и по-силен и които трябваше да се чувстват също толкова добре в Metroid Prime 4.

Image
Image

1. Самус се завръща

Най-голямото от нашите Metroid Prime 4 очаквания е завръщането на Самус Аран. Тя не само отсъстваше от Metroid Prime: Federation Force, но и не е имала собствена игра от години. Ако не броим Metroid: Samus Return поне за 3DS, защото това е римейк.

Сега Metroid Prime 3: Corruption приключи добре историята на Metroid Prime Trilogy, но това не означава, че тя не може да се върне за Metroid Prime 4. Metroid Prime 4 може да бъде ново начало, което е достъпно както за е играл първите трима, като новаците. В крайна сметка изминаха повече от десет години от излизането на последната част, така че не може да се очаква, че всеки все още ще има и трите игри свежи в съзнанието си.

Metroid Prime 4 отговаря на очакванията

Засега е и остава въпросът дали Metroid Prime 4 може да оправдае тези очаквания. Все още се знае малко за играта, но се надяваме, че това ще се промени по време на E3 2018.

Популярна тема