Топ 10 на най-добрите игри на Metroid - експонатите на Samus

Съдържание:

Топ 10 на най-добрите игри на Metroid - експонатите на Samus
Топ 10 на най-добрите игри на Metroid - експонатите на Samus
Anonim

10. Метро

Започваме тези топ 10 на най-добрите Metroid игри с началото на франчайза: Metroid. Първото заглавие от поредицата около Самус Аран се появи на Famicom в Япония през 1986 г., а в Европа не видяхме заглавието да идва в NES до 1988 г. Следователно заглавието ни въвежда в Metroids, вечния враг на Самус, космическите пирати и пустите светове, където бродите в търсене на следващата си цел.

Това беше и една от първите големи игри по онова време, която имаше жена герой, въпреки че трябваше да направите нещо за това. Играта трябваше да бъде завършена в рамките на пет часа, след което ви беше представен екран, на който Самус сваля шлема си и вие се взирате в дългите кичури на ловеца на глави.

Metroid също е заглавието, което създаде атмосферата, с която повечето игри на Metroid вече са известни. Пуст свят, пълен със същества, които могат да бъдат ваши приятели или врагове, докато натрапчив саундтрак ви тласка през дълбините на Зебес. Играта имаше своите недостатъци с много странни скрити пътеки и неясни цели, но заглавието със сигурност заслужава място в топ 10 на най-добрите игри на Metroid.

9. Metroid Prime: Ловци

На девето място намираме Metroid Prime: Hunters, DS заглавие, което излезе през 2006 г. Разположена между събитията на Metroid Prime и Metroid Prime 2: Echoes, играта отново се съсредоточава около Samus, който трябва да проучи мистериозно съобщение в Alimbic Cluster.

Играта освобождава малко повече елемента на изследване и се фокусира повече върху стрелбата от първо лице. Hunters също използва възможностите на DS и на горния екран можете да видите всичко от козирката на Samus, колко боеприпаси все още има и живота й, докато долният екран е радар, където можете да видите опонентите.

В допълнение, това е едно от малкото заглавия на Metroid, които също имат мултиплейър и се възползват максимално от него. В този режим можете да се биете един срещу друг с четирима души, защото в историята на Hunters минават няколко различни ловци на глави, всеки със собствени сили и оръжия. Бийте се помежду си, докато последният ловец на глави остане! Заслужено девето място в топ 10 на най-добрите игри на Metroid.

8. Metroid II: Завръщането на Самус

Не се случва често една игра да получава директно продължение, което е много различно от своя предшественик. Промяната между The Legend of Zelda и Zelda II: The Adventure of Link е огромна, както и поредицата Metroid. Докато първият Metroid все още послушно се пуска на конзоли, един от създателите, Gunpei Yokoi, ще експериментира с втората игра от франчайза.

Metroid II: Return of Samus ще излезе през 1992 г. за Game Boy. Ръчното устройство също е изобретение на Йокой и неговия екип, а заглавието на Game Boy се върти около Самус Аран, който трябва да унищожи Metroids на планетата SR-388, преди космическите пирати да се докопат до тях.

Заглавието също така ни запознава с многото елементи, които сега свързваме с Metroid и Samus. Например костюмът Varia, с неговите пухкави рамене, е роден на Game Boy, защото Yokoi и неговият екип трябваше да направят ясно разграничение между костюма Varia и стандартния костюм в сивата цветова палитра на Game Boy. Отчасти поради това въздействие, заглавието получава място в топ 10 на най-добрите игри на Metroid.

7. Metroid: Самус се завръща

На седмо място в топ 10 на най-добрите игри на Metroid отново намираме Samus II. Този път това е повторно изображение на оригиналното заглавие на Game Boy. Вашите задължения остават същите на планетата SR-388, но Самус вече разполага с повече трикове, което прави битката на планетата малко по-лесна.

Например, има контраатака, която Самус може да извърши с оръжието си, която удря силно пристигащите чудовища и не уцелва ловеца на глави. Освен това можете също да снимате свободно на Nintendo 3DS, нещо, което не беше възможно на тогавашния ограничен Game Boy.

Не е задължително да прави играта по-лесна, но я прави по-достъпна от Metroid II. За феновете на франчайза Metroid си струва да играете Metroid: Samus Returns. Заглавие, което не бива да липсва в тези топ 10 на Metroid игри.

6. Metroid Prime 3: Corruption

Третото заглавие на Metroid Prime от разработчика Retro Studios е на шесто място и първоначално трябваше да бъде заключение на трилогията Prime. Вече знаем точно как работи това, защото по време на E3 от 2017 г. Nintendo обяви най-новото заглавие Metroid Prime, Metroid Prime 4.

В Metroid Prime 3: Corruption отново трябва да се справите с опасните неща от предишните Prime игри: Phazon. Самус е заразена от извънземните неща и нейните колеги ловци на глави също са заразени с материала. Следователно в Corruption вие не се биете само срещу вашата тъмна страна, Dark Samus, но и срещу вашите заразени колеги.

Заглавието се възползва напълно от Wii, когато излезе през 2007 г. С Wii Remote и Nunchuck се движите, прицелвате и скачате през различните нива и се опитвате да оцелеете. Това донесе на играта 9 в прегледа.

5. Metroid Prime 2: Echoes

В първите пет от тези топ 10 на най-добрите игри на Metroid е втората игра на Prime, Metroid Prime 2: Echoes. След огромния успех на Metroid Prime, както търговски, така и критично, Nintendo моли разработчика Retro Studios да започне директно продължение. Без да иска да рециклира твърде много елементи от Prime, студиото измисля нови оръжия, модели и функции за Echoes.

Например, screwattack и wall-jump присъстват в Echoes и играта се върти около принципа тъмно срещу светло, който идва почти директно от The Legend of Zelda: A Link to the Past. В допълнение, заглавието е и първото въведение в Dark Samus и ще се биете срещу своя тъмен двойник няколко пъти.

Играта успява да постигне добър баланс между тъмния свят на планетата Етер и светлия свят, но има много високо ниво на трудност, така че мнозина не виждат кредитите да се търкалят по екрана им.

4. Metroid Fusion

Вече видяхме Metroid игри да се появяват на преносимите конзоли на Nintendo и Metroid Fusion е отличен пример за това. Играта ще бъде пусната по същото време като Metroid Prime през 2002 г., само Prime е направен за GameCube и Fusion за Game Boy Advance.

Заглавието прави нещо революционно за серията Metroid по това време. Започвате заглавието с всичките си подобрения и сили и се скитате свободно из коридорите на космическата станция BSL, но за нула време всичките ви подобрения са отнети и вие сте почти беззащитни. Това означава да се промъкнете и отново да проследите многото надстройки, които Metroid знае.

Освен това, често трябва да бягате от нов, смъртоносен враг, наречен SA-X, паразит, който ви е копирал и е многократно по-силен от вас. Добавя нов елемент към серията Metroid, тъй като вече не сте трудният ловец на глави, който решава всеки проблем, но сега трябва да избягате и да се скриете от SA-X. Следователно заглавието заслужава четвърто място в тези топ 10 на най-добрите игри на Metroid.

3. Metroid: Нулева мисия

Започваме първите три от тези топ 10 на най-добрите игри на Metroid с Metroid: Zero Mission. Докато Metroid: Samus Returns все още е повторно изображение на второто заглавие на Metroid, Zero Mission е римейк на оригинала, но с много нови допълнения, които често подобряват оригиналното заглавие.

Например Nintendo погледна добре Metroid Fusion и възприе много функции от тази игра за Zero Mission. Самус не само има по-богат арсенал от оръжия от заглавието, което започна всичко, но тя вече може да се хваща за издатини и вече не крие жизнените му пътища абсурдно добре.

В допълнение, Zero Mission дори има нови области, различни чудовища и акцентът е още повече върху откриването на света. Многото шефове, с които се сблъсквате, ще изискват най-доброто от вас, но Самус вече може да понася жена си!

2. Metroid Prime

Второто място е комерсиалният успех и обичаният от критиката Metroid Prime. Играта излезе за Nintendo GameCube през 2004 г. и тръгна в напълно различна посока от своите предшественици. Изследването и събирането на бонуси все още е от централно значение, но в Metroid Prime ще правите всичко това от първо лице.

Много фенове на Metroid се страхуваха, че Prime ще стане шутър от първо лице, но разработчикът Retro Studios създаде екшън-приключенско заглавие от първо лице, за което се говори и до днес. Играта представи изоставен свят, който можете да откриете сами, и също така включва много елементи на Metroid, които вече знаете, като морфинг топката и костюма Varia.

Изследването и пресяването на Tallon IV следователно е най-важният елемент в Prime и с визьора за сканиране трябва да откриете кои са слабите страни на вашите врагове, за да ги премахнете. Това е едно от най-добрите заглавия на Metroid и заслужава място в тези топ 10 на най-добрите игри на Metroid.

1. Super Metroid

Може да има само един най-добър и това е Super Metroid. Заглавието излезе на SNES през 1994 г. и едва тогава мнозина бяха запознати с ловеца на глави Самус Аран, Metroids и нещастните космически пирати. Преди всичко това е игра, която поставя атмосферата над всичко друго и ви отвежда изцяло в тъмен, неоткрит свят, който моли да бъде изследван.

Светът на Зебес има много тайни, но никоя тайна не е безопасна от Самус и нейните атрибути. В няколко области трябва да търсите следващото усилване, за да напреднете, но достатъчно често трябва да се върнете доста назад, за да напреднете в играта.

Super Metroid следователно е едно от първите заглавия във франчайза на Metroid, което напълно използва и експлоатира принципа на обратно проследяване. Чувствате се сензационно да използвате умствените бележки, които сте направили за определена област, която е била недостъпна, когато се върнете в тази област. Никъде не се чувствате неловко да се скитате из Zebes и Super Metroid може да не е най-достъпната игра на Metroid, но ви тласка към изследването, което искате да предприемете, независимо дали вече сте го знаели или не.

Това са най-добрите игри на Metroid

С Metroid Prime 4 в процес на разработка е напълно възможно тази игра в крайна сметка също да бъде добавена към този списък, но засега това е списъкът с топ 10 на най-добрите игри на Metroid. Съгласни ли сте със списъка? Коя е любимата ви игра на Metroid? Кажете ни в коментарите!

Популярна тема