Най-добрите нива на игра, създавани някога - Phendrana Drifts от Metroid Prime

Съдържание:

Най-добрите нива на игра, създавани някога - Phendrana Drifts от Metroid Prime
Най-добрите нива на игра, създавани някога - Phendrana Drifts от Metroid Prime
Anonim

Най-добрите нива на игра – какво е това?

Има няколко игри, чието заглавие се превръща в основен фактор за нов жанр заглавия. Изобретенията на Gunpei Yokoi са част от това, защото японците измислиха заглавие с неговия екип, което се въртеше около изследването и търсенето на бонуси. Първият резултат от тези идеи се появи на пазара през 1986 г. като Metroid, в който женският ловец на глави Самус Аран трябва да намери паразитите, наречени Metroids, на планетата Zebes.

От първия Metroid и следващите заглавия, изследването и откриването на света е централно място и дори породи свой собствен жанр. В комбинация с Castlevania беше създадено името metroidvania, в което вие като геймър трябва напълно да проучите околната среда, да запомните основни локации и често трябва да се скитате обратно из света, за да напреднете в крайна сметка.

Една от първите игри на Metroid, които правят това, е любимата на феновете Super Metroid от 1994 г. В заглавието вие отново се скитате из планетата Zebes, която е разделена на няколко области. Например спринтирате и скачате със Самус Аран през напълно наводнена Маридия и трябва да вземете предвид знойните температури в Norfair.

Този модел на различни нива в един голям, сложен припокриващ се свят също е нетърпеливо поет от младо, амбициозно американско студио. Това студио в момента работи върху екшън-приключенско заглавие, наречено просто Action-Adventure, но издателят Nintendo не е доволен от посоката, в която се е запътила компанията.

Легендата на Nintendo Шигеру Миямато има предчувствие и лицензира Metroid на разработчика Retro Studios, за да създаде ново заглавие на Metroid. Това се случва и след няколко години Retro Studios ще пуснат Metroid Prime за Nintendo Gamecube. И едно от тези нива, което ще бъде запомнящо се за мнозина, е нивото Phendrana Drifts.

Най-добрите нива на играта – какво е нивото?

Откакто кацнахте с космическия си кораб на Talon IV, планетата, където се развива Metroid Prime, вие сте видели пищната природа, която често е имала свобода. В Tallon Overworld, първото ниво, което можете да изследвате свободно, това все още не е наистина видимо, но в момента, в който се разхождате из руините на Чозо, забелязвате колко царствен може да бъде светът. Порутени руини, напълно обрасли от природата.

Колко различно е това в пещерите Magmoor, където често се разхождате през тесни проходи и изпитвате повече усещане, основано на науката. И тогава асансьорът се качва и изведнъж стъпвате в бяла зона с множество ледени висулки пред вас. Снимате няколко, отивате до откритото пространство и след това настъпва тишина, преди да започне музиката. Retro Studios ви приветства с добре дошли в леденото царство на Metroid Prime: Phendrana Drifts.

Най-добрите нива на игра досега – Защо е толкова добро?

Една от основните характеристики на серията Metroid е създаването на атмосфера. Като ловец на глави вие сте сами в свят, където дивите животни се разхождат свободно и не знаете точно колко високо сте на стълбата за храна. За някои ще бъдете вкусна закуска, за други досадна напаст, която трябва да изчезне възможно най-скоро.

In Phendrana Drifts Retro Studios знае как да създаде перфектната атмосфера. Ледените равнини са там, за да ги откриете и може би крият повече от вас, отколкото можете да видите на пръв поглед. Постоянно сте изправени пред предизвикателството да влезете във всеки ъгъл на всяко снежно петно и да видите дали има нещо ценно скрито в него. Нещо, което може да ви помогне при търсенето.

В допълнение, има добър баланс между това как трябва да маневрирате в света на Phendrana Drifts. Замръзналите каньони са чудесни за изследване с морфинг топката и скоростта на изграждане, което ви позволява да достигнете по-високи места, докато ледените реки може да крият тъмни тайни от последните обитатели.

Phendrana Drifts също показва силата на Nintendo Gamecube и дори днес нивото все още изглежда спиращо дъха. Студеният и мрачен вятър, който духа през пейзажа, почти ще ви побие тръпки. В допълнение към това великолепие в снега, нивото също внезапно се променя, докато изследвате дълбините на Phendrana Drifts, защото за нула време ще срещнете научна база на вашите заклети врагове: космическите пирати.

Ако сте се скитали из изследователския център на космическите пирати с часове, внезапно ще се сблъскате лице в лице с едноименното чудовище, на което са кръстени игрите: Metroid. Летящите същества могат да се закачат за главата ви, което ще е причинило много страхове първия път, когато това ви се случи.

Накратко, многото приключения на Самус Аран в света на Tallon IV се събират в Phendrana Drifts. Атмосферата открадва шоуто и Retro Studios представя и плаващите чудовища, които могат да причинят кошмари. И отчасти поради това Phendrana Drifts от Metroid Prime е едно от най-добрите нива на игра, правени някога.

Последното заглавие от поредицата Metroid е Metroid: Samus Returns, което излезе през 2017 г. за Nintendo 3DS. Nintendo обяви миналата година, че работи върху Metroid Prime 4 и че Retro Studios няма да бъде начело. През януари тази година стана ясно, че Retro Studios поема разработката и работата по най-новото заглавие на Metroid.

Прочетете също нашата биография на Retro Studios, както и десетте най-добри игри на Metroid, създавани някога.

Популярна тема