Това са добри причини да гледате Бащата

Съдържание:

Това са добри причини да гледате Бащата
Това са добри причини да гледате Бащата
Anonim

Бащата може да бъде нает за 4,99 евро и можете да гледате 48 часа след това. Това е един от най-популярните филми в стрийминг канала. Антъни Хопкинс спечели Оскар миналата година за филма на много напреднала възраст. Следователно това е филм, който можете веднага да поставите в списъка си за гледане.

Оскар

Ще бъде ли мечтата на всеки актьор? Да можеш и да му позволиш да играеш на много напреднала възраст и след това да спечелиш Оскар. Така че шапки долу за Антъни Хопкинс, който направи това. Актьорът вече е на 84 години към момента на писане и очевидно все още не е приключил с актьорството. Постига международна известност с ролята си на Ханибал Лектър в „Мълчанието на агнетата“, за която получава Оскар през 1991 г.

Така че тази статуя не е странна за него. Единственото поразително нещо е, че ролята на канибал е напълно различна от тази в Бащата. В този филм той играе ролята на човек с деменция, който не осъзнава, че има деменция и отказва всякаква помощ. Начинът, по който той прави това, е феноменален. Виждаме очарователен Хопкинс в ролята, който може да избухне всеки момент или внезапно да се натъжи. Каквато и емоция да покаже, тя настръхва и затова Оскарът е повече от заслужен!

Image
Image

Историята

Друга причина да гледате филма е да усетите отблизо какво е, когато някой в семейството страда от деменция. Това е доста лошо и дори това всъщност е подценяване. Много хора страдат от деменция и колкото повече остаряваме, толкова по-вероятно е да познаваме някой, който ще трябва да се справи с нея. Това е тъжното на остаряването. Бащата е за мъж, чиято дъщеря е на път да се премести в Париж.

Бащата не харесва това. Защо е оставен съвсем сам? Въпреки че в един момент той вече не знае кое е истината. Дъщеря му наистина ли ще се премести в Париж или е съвсем различно? И къде е онази хубава жена, която би се погрижила за него? С кого е заседнал сега? И защо всъщност? Защото нищо не му е наред, нали?

Режисура

И с това предходният абзац се вписва идеално в друга причина да гледате: посоката. Режисьор на филма е Флориан Зелер. Това, което този французин е направил перфектно, е да преведе съмненията, които бащата има или мъжът с деменция, в образи. Като зрител вие разглеждате различни сюжетни линии, различни версии на реалността. Ето как бащата преживява живота. Понякога си мисли това, друг път онова. Създава потискащо усещане и като зрител в даден момент едва ли знаеш коя истина или версия на реалността е истинската. Zeller се е свършил отлично с това, позволявайки на всеки зрител да се потопи напълно в историята.

Image
Image

Музиката

Представянето на история често е придружено от добър саундтрак и не друг, а композиторът Лудовико Ейнауди е предоставил песни за този филм. Италианският композитор е голямо име в прекрасния свят на киното. Кой не помни саундтрака на френския хит Intouchables? Einaudi знае точно как да удари правилната струна, поради която вие като зрител несъмнено ще почувствате нещо, независимо дали това е гняв или тъга.

Страхотна актьорска игра

Накрая, не само Хопкинс е този, който открадва шоуто. Две жени по-специално също заслужават похвала и те са Оливия Колман и Оливия Уилямс. Те играят най-важните жени във филма и допринасят за това понякога да се разочароваш напълно като зрител. Браво!

Популярна тема