Hyrule Warriors: Преглед на Age of Calamity - успешна битка, но не и без битка

Съдържание:

Hyrule Warriors: Преглед на Age of Calamity - успешна битка, но не и без битка
Hyrule Warriors: Преглед на Age of Calamity - успешна битка, но не и без битка
Anonim

Age of Calamity е предистория, която безупречно превзема представянето на Breath of the Wild. От момента, в който стартирате играта, се чувствате сякаш играете разширение на Breath of the Wild и дори по отношение на геймплея, играта клони много повече към Zelda, отколкото към Warriors. Резултатът може да се опише като дъх на дивата природа с малко прекалено високо съдържание на захар, но за съжаление този прилив на адреналин не е без битка, защото понякога се нарушава от посредствено представяне и тромави контроли.

Image
Image

В случай на бедствия

Играта започва точно преди Calamity напълно да унищожи Ganon Hyrule. Изглежда, че всичко се обърка напълно, докато нашият R2D2-подобен приятел, мини Guardian не се събуди. За щастие, този малък робот има план в случай на бедствие, докато пътува в миналото, за да предупреди Линк и Зелда за тяхната неизбежна съдба, тъй като може дори да е възможно да се предотврати това бедствие напълно.

От началото до края виждаме битката на Линк и Зелда срещу Каламити Ганон в битки в стил Dynasty Warriors, осеяни с разказани сцени. Историята напредва на огромната карта на Hyrule, където избирате основните мисии, странични куестове и надстройки. В Age of Calamity опциите за игра са малко по-последователни в контекста на играта, отколкото сме свикнали от игрите на Warriors. Този път няма различни режими на игра, а само всякакви куестове, които отключвате, докато напредвате в историята.

Оръжейният магазин вече е място на картата, а не отделно меню за отваряне. Можете също така да получите надстройки за герои и други подобни, като изберете точки на картата, при условие че отговаряте на определени изисквания. В резултат на това темпото, с което играете играта, е добро и високо и бързо сте склонни да редувате историята със страничните мисии. Ще бъдете богато възнаградени за това и също е добро обучение да се научите да играете с всички герои.

Image
Image

Sheikah Slate Спам

Подобно на предишните Hyrule Warriors, Age of Calamity не само ви позволява да играете като Link, но и като Zelda, Impa, четиримата шампиони и още изненадващи герои. Age of Calamity се фокусира изцяло върху героите от Breath of the Wild. Съставът не е толкова луд и голям като предишния състав на Hyrule Warriors.

От друга страна, героите в Age of Calamity се чувстват много по-добре развити. Никой герой не играе еднакво, с изключение на някои ходове и всеки дори има свои собствени уникални способности. Дори комбинацията от бутони, с която изпълнявате болни комбинации и други специални атаки, е различна за всеки герой. Zelda умело и забавно използва Sheikah Slate, като изпраща спам на руните и затрупва враговете с всякакви боклуци. Link има три възможности за избор на оръжие, точно както в Breath in the Wild; неговият меч и щит, оръжия с две ръце и копия, всяко със своя собствена уникална селекция от движения. Просто зависи от вашите предпочитания.

Ние сме особено големи фенове на лейди Урбоса. Ритащата задника кралица Герудо може да слее меча си с електричество и да шокира враговете със силен удар. Движенията й са доста брутални и се чувстват наистина добри за изпълнение. Revali също носи оригинален стил на игра, като излита и атакува от въздуха. Скоро ще откриете фаворит.

Image
Image

Стреляйте, тропайте, удряйте и удряйте

Когато героите са едни и същи е, че всички имат достъп до Sheikah Slate Runes. Тези магически инструменти могат да се използват както в атака, така и в защита и да ви помогнат да победите силни опоненти или да решите малки пъзели. За Link руните работят почти по същия начин като в Breath of the Wild, но всички останали герои имат различни вариации на руните, създавайки освежаващ стил на игра.

Също взети директно от Breath of the Wild са Божествените зверове. Тези гигантски органични бойни машини трябва да бъдат изследвани като подземия в Breath of the Wild, но в Age of Calamity най-накрая се гмуркате в машините като Шампионите, за да смажете поданиците на Ganon. Играта на гигантската птица Vah Medoh ни напомни много на Star Fox и беше приятна изненада. Но за съжаление Божествените зверове не се контролират много добре.

Машините играят като класическа аркадна стрелба по релси с контроли за движение, където стреляте, тропате, удряте или разбивате врагове от пътя си. Освен това всеки божествен звер има мощни атаки на свое разположение, които трябва да се презаредят след употреба. Чувствате се изключително мощни по време на тези сегменти, но за съжаление Божествените зверове просто не контролират идеално. Машините са големи и бавни, така че е съвсем естествено контролите да изглеждат малко тромави, но Божествените животни често не правят точно това, което играчът иска, и това за съжаление води до разочарование.

Image
Image

Отложен удар и удар

По време на сегментите на Divine Beasts, играта всъщност изисква твърде много от Nintendo Switch, защото в тези моменти за съжаление ще изпитате много проблеми със забавянето и честотата на кадрите. След това играта зарежда много врагове и обекти наведнъж и това за съжаление пречи още повече на изживяването на Божествените зверове. Въпреки факта, че концепцията за контролиране на зверските машини е супер готина, изпълнението за съжаление не е толкова успешно.

Проблеми с производителността и контрола на движението, които също редовно срещате по време на бойните полета, но за щастие те са по-малко обезпокоителни. Контролите за движение на играта са твърде свръхчувствителни и Линк не може да използва своя лък и стрела толкова гладко, колкото в Breath of the Wild. За щастие, ако ги намирате за твърде разсейващи, можете да ги деактивирате, но контролите се чувстват по-малко плавни от тези на Breath of the Wild.

Тъй като играта наистина зарежда много врагове едновременно, известно забавяне тук и там не е неочаквано. Но хей, все още има проблеми с производителността. Перфекционистите сред нас ще преживеят това като обезпокоително, за щастие иначе играта може да се играе перфектно.

Image
Image

Изненадващо добре заедно

Въпреки че сегментите и представянето на Divine Beasts можеха да бъдат по-добри, Age of Calamity съдържа много страхотно съдържание на Breath of the Wilde, което ще накара нивата ви на захар да скочат до небето. Страхотно е да видиш жив и динамичен Hyrule, пълен с познати среди и лица от Breath of the Wild. По този начин играчът вижда и древните герои Импа, Пура и Роби в тяхната младежка форма.

Освен това, механиката на Breath of the Wild предоставя най-дълбокото геймплей изживяване в игра на Warriors до момента. Битката става много по-тактическа чрез последователно използване на руните на Sheikah или избягване точно навреме от атака и задействане на мощен Flurry Rush. Играта просто се чувства и играе повече като игра на Zelda, а механиката на Warriors и Breath of the Wild вървят заедно изненадващо добре.

Феновете на Breath of the Wild със сигурност ще се насладят на Age of Calamity. Историята продължава около 15 до 20 часа, но можете лесно да добавите още 10 часа, ако отидете и за всички колекционерски предмети и странични мисии. По отношение на представянето, феновете ще го харесат, защото от менютата до саундтрака, всяка част от презентацията е графична почит към Breath of the Wild. Добре известни музикални произведения, които първоначално са звучали скромно, сега се изпълняват по грандиозен и бомбастичен начин и са празник на признанието.

Image
Image

Hyrule Warriors: Преглед на Age of Calamity - не е просто повторение

Сливането на механиката на Breath of the Wild с геймплея на Warriors е добър брак, но не без битка. Този прилив на адреналин в стил Breath of the Wild съдържа предизвикателен геймплей, но за съжаление не достига по-висок потенциал поради разочароващите контроли и трудната честота на кадрите. Ако имате някакви съмнения относно тези точки, препоръчваме ви първо да изпробвате безплатната демонстрация от Nintendo eShop.

Но за играчите, които могат да преодолеят тези проблеми, остава любовно писмо Breath of the Wild, което разказва страхотна предистория чрез най-освежаващия и дълбок геймплей на Warriors, който сме виждали досега.

Плюсовете и минусите

  • Най-дълбокият геймплей на Warriors!
  • Играта е по-сплотена
  • Голямо количество герои за игра
  • Механиката на Breath of the Wild
  • Презентация, толкова добра, колкото Дъхът на дивата природа
  • Контролите с движение са разочароващи
  • Божествените зверове не се контролират добре
  • Играта има много проблеми с честотата на кадрите

Популярна тема