Оби-Уан Кеноби сериал или филм ли е?

Съдържание:

Оби-Уан Кеноби сериал или филм ли е?
Оби-Уан Кеноби сериал или филм ли е?
Anonim

Obi-Wan Kenobi ще бъде пуснат в Disney+ в края на май. Това отделяне на филмите от Междузвездни войни ще бъде поредица от шест части за времето, когато Оби-Уан „Бен“Кеноби трябваше да защитава растящия Люк Скайуокър. Така че майсторът джедай получава отделна поредица, а не филм.

Но какво ще кажете за всички тези доклади, които сте чували от години за филм на Оби-Уан Кеноби? Всичко това фалшиво ли беше? Не, определено не и вероятно оттам идва част от объркването относно предстоящия сериал.

Image
Image

Оби-Уан Кеноби някога беше филм

Малко след придобиването на Lucasfilm от Disney, беше обявено, че в допълнение към нова трилогия Междузвездни войни, ще бъдат направени и самостоятелни филми във вселената на Междузвездни войни. Феновете веднага проявиха голям интерес към спин-офа на Оби-Уан Кеноби. Никога не е бил обявяван дълго време, но след това знаем, че наистина е бил в процес на разработка.

През 2017 г. и 2018 г. се работеше зад кадър по филм за Кеноби. Съобщава се, че е бил етикетиран като „История от Междузвездни войни“, който също е бил използван за Rogue One и Solo. Но когато последният от тези двама не се представи много добре в търговската мрежа, Lucasfilm реши да се съсредоточи върху сериали за Disney+.

Това беше и когато филмът стана сериал. Същият сценарист, който написа сценария за филма, Хосейн Амини, сега го е превърнал в телевизионен сериал от шест епизода, а Дебора Чоу пое режисьорството, след като преди това работи върху The Mandalorian. Освен това най-накрая беше сключена сделка с Юън Макгрегър за ролята на Оби-Уан.

Промени в скрипта

В сценария за филма се казва, че Оби-Уан Кеноби е защитил Люк Скайуокър по време на конфликт между фермерите на Татуин и Tusken Raiders. Но в един момент беше решено, че тази версия на историята прилича твърде много на Мандалорския. Защитата на дете беше централна и в двете серии.

По това време в началото на 2020 г. само поредицата беше в предпродукция. Нещата бяха временно затворени, за да се преразгледат сценариите. Имаше някои опасения, че сериалът е бил отменен, но както сега знаем, нищо от това не беше вярно.

В действителност, нов сценарист, Джоби Харолд, беше нает да (частично) пренапише сценария. Режисьорът Дебора Чоу беше насърчена от Джон Фавро и Дейв Филони да направи сериала "по-голям". Изглежда, че това е било и когато Дарт Вейдър стана част от историята.

Филмът още ли е в поредицата?

Сега може да звучи така, сякаш нищо не е останало от филма. Но някои от оригиналните сценарии са запазени. Особено в първите три епизода и последния все пак ще можете да видите много от филма. Хосеин Амини все още получи писмена заслуга за това.

Също така, произходът като филм вероятно е причина поредицата за Оби-Уан Кеноби, която сега получаваме, да е ограничена серия. Поредицата е описана от Дебора Чоу като една история с начало, среда и край. Шефката на Lucasfilm Катлийн Кенеди е отворена за повече Оби-Уан Кеноби, при условие че има добра история за разказване.

Всичко това означава, че Оби-Уан Кеноби някога е започнал като филм, но сега е сериал. Този сериал може да се види в Disney+ от 27 май, когато ще се появят първите два епизода. Прочетете всичко, което трябва да знаете за Оби-Уан Кеноби тук.

Популярна тема