Колона: Age of Calamity е първият спин-оф на Zelda, който ме интересува

Съдържание:

Колона: Age of Calamity е първият спин-оф на Zelda, който ме интересува
Колона: Age of Calamity е първият спин-оф на Zelda, който ме интересува
Anonim

Zelda and the spin-off

Франчайзът Zelda има донякъде отделна връзка с концепцията за „spin-off“според мен. Nintendo е направила достатъчно Zelda спин-офи през годините, но никога не е успяла да изкара дълготрайна спин-оф поредица от земята, както Марио прави толкова добре. Ако погледнете спин-офите, които сериалът има от дълго време, не е чудно, че те наистина не се хващат.

Преди Hyrule Warriors, предложенията на Zelda се състоеха главно от две неща. Имаше няколко игри с участието на Tingle, не точно популярен герой извън Япония. След това имаше Link's Crossbow Training: не лоша игра, но и не точно запомняща се.

Image
Image

История, която няма отношение към канона

Ранните игри Hyrule Warriors и Cadence of Hyrule възприеха малко по-различен подход. Те наистина имаха история и се занимаваха с герои, на които обикновеният фен държи. Но все още беше така, че историята беше далеч от канона на Zelda и главно служи като извинение за използване на емблематични герои на Zelda в игра, която не се играе като основна Zelda.

„И какво от това?“, може би си мислите, „Хронологията на Zelda е свързана заедно с рециклирана лента и мокри петна и намерението на спин-офа на играта е да бъде малко по-свободен с изходния материал“. Сам по себе си вие сте прав и затова няма да кажа, че всички тези предишни спин-офи на Zelda са лоши. Но има много повече потенциал в идеята за спиноф на Zelda, отколкото имаше преди обявяването на Age of Calamity.

В игрите на Zelda вниманието към историята е норма. Като логично следствие, има фенове, които се интересуват от това и също така са добре запознати с по-дълбоките познания на поредицата. По някаква причина Nintendo никога не е правил сериозен опит да спечели тази конкретна група фенове със спин-офи на Zelda.

Image
Image

Пропуснатата възможност на Hyrule Warriors

Когато ставаше все повече и повече известно за играта в навечерието на издаването на първите Hyrule Warriors, моят и без това посредствен ентусиазъм намаляваше все повече и повече. По онова време мислех, че това е свързано със странния избор да направя Agitha годна за игра или факта, че безкрайните битки всъщност не са причината да играя Zelda. Но аз не съм против неочаквани герои, които могат да се играят, или коренно различен геймплей от този в основната серия по принцип. Нещо друго се случваше.

Съобщението за Age of Calamity изясни какво: Hyrule Warriors беше (в моите очи) пропусната възможност. Age of Calamity ще разкаже историята преди Breath of the Wild в стила на Hyrule Warriors. Играта разказва история, за която много фенове искат да научат повече със стил на игра, който пасва на обстановката, която е в стила на Warriors в мащабна война.

Защо първите Hyrule Warriors не направиха това? Има поне три други войни в канона на Zelda, които Hyrule Warriors биха могли да покрият. Но играта избра да събере звезден актьорски състав и да разкаже оригинална история, за която беше изяснено преди пускането, че определено не е канон. Отново, това не я прави лоша игра, но не мога да бъда единственият, който е поставил играта в списъка „Може би някой ден“точно поради тази причина и никога повече да не мисли за нея.

Age of Calamity като входно лекарство?

Age of Calamity току-що излезе и към момента на писане на това съм играл само нивата от демото. Със сигурност може да се случи финалната история да е разочароваща. Но в много отношения това вече няма да има значение: играта ме въвлече. Дори отвъд обещанието за добра история, прекарах добре с демото и мога да си представя да стана фен на Warriors – или поне на Hyrule Warriors.

Кой знае, в крайна сметка ще бъдат добавени и други допълнителни продукти (въпреки че тези игри на Tingle все още имат малък шанс). Но това вероятно нямаше да се случи, ако играта нямаше за цел да разкаже завладяваща история за герои, за които феновете биха искали да научат повече. Мога само да се надявам, че Nintendo (и други разработчици) ще обмислят да дадат повече съгласуваност на спин-офа с основната серия.

Популярна тема