10 женски герои в играта за месеца на женската история

Съдържание:

10 женски герои в играта за месеца на женската история
10 женски герои в играта за месеца на женската история
Anonim

Лара Крофт – Tomb Raider

Когато става въпрос за женски герои в играта, Лара Крофт не може да бъде пропусната. Археоложката се превърна в истинска икона през годините и има няколко рекорда на Гинес. Например, Крофт е най-успешната героиня от видеоигри, най-разпознаваемата жена във видеоигри и най-детайлният герой в играта. Тя също държи рекордите за най-много замествания в реалния живот за герои от видеоигри, най-успешен преход към екшън на живо и най-много корици на списания за герои от видеоигри, наред с други.

Игрите Tomb Raider са заснети няколко пъти. Крофт беше един от първите герои от видеоигри, успешно оживени на големия екран.

Image
Image

Kris - Pokémon Crystal

Трудно е да си представим в наши дни, но в първите няколко игри на Pokémon не беше възможно да играеш като треньорка. Pokémon Crystal промени това с Kris.

Докато другите треньори, които могат да се играят, винаги се връщат в римейкове, Крис не го направи. В римейковете HeartGold и SoulSilver тя беше заменена от Lyra. Тъй като тя се появява само в Crystal, тя е персонажът на играча с най-малко появявания в основните игри. Това не я прави по-малко достойна за място в този списък; в края на краищата, разбира се, тя написа история.

Image
Image

Изабел – Animal Crossing

Изабел не беше представена на New Leaf до 2013 г. като помощник на играчите. Тя веднага имаше основна роля в играта. Като кмет на вашето село не бихте могли да построите кафене или да ремонтирате музея без помощта на Изабел. В New Horizons тя се върна, за да помогне на Том Нук в местните услуги.

Въпреки че Изабел не е участвала много дълго в Animal Crossing, тя бързо се превърна в талисман на игрите. Тя е толкова важна, че дори управлява официалния акаунт на франчайза в Twitter.

Image
Image

Мая и Миа Фей – Ace Attorney

Къде би бил Финикс Райт без сестрите Фей? Райт е достоен адвокат, но със сигурност все още е новобранец в съдебната зала, особено в началото. Той със сигурност може да използва помощта на своя шеф Миа и асистентката си Мая.

Игрите Ace Attorney са игри, за които не е нужно да знаете много: най-забавно е сами да разрешавате различните убийства. Няма да ви дадем подробности как сестрите помагат на Райт, но без тяхна помощ няколко от невинните клиенти на Райт щяха да се окажат зад решетките.

Image
Image

Edelgard von Hresvelg – Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem: Three Houses има много женски герои, всеки със сложна предистория и личност, грижи и цели. И все пак Еделгард се откроява тук. Без да разкриваме твърде много за историята на играта, можем да ви кажем, че играта щеше да изглежда много различно без Edelgard.

В допълнение, тя също е интересен морален сив герой със своите мотиви, особено когато играете другите маршрути в играта. Прав ли е Еделгард или не? И ако е права, оправдани ли са ресурсите й?

Image
Image

Aloy - Хоризонт

Геймърите се запознаха с Aloy едва през 2017 г. с пускането на Horizon Zero Dawn. Все пак героинята успя да се превърне в икона за кратко време и е смятана от много критици за един от най-добрите (женски) герои във видеоигрите. Докато външният вид на Aloy, особено в Forbidden West, привлече известни критики от предимно мъже фенове, много жени фенове намериха за облекчение да видят женски герой в играта, който приличаше на тях.

Image
Image

Принцеса Зелда – Легендата за Зелда

Подобно на Лара Крофт, не можете да говорите за женски герои в играта, без да споменете Зелда. Принцесата е един от главните герои в игрите (името й е в заглавието, все пак!), което я прави един от най-разпознаваемите герои във видеоигрите на всички времена. Освен това много хора, които никога не са играли игра, разпознават принцесата (въпреки че вероятно смятат, че е Линк на име Зелда).

В предишни игри Zelda често беше „девойката в беда“, което доведе до известна критика. През годините Зелда придобива все по-голямо значение и сега мнозина я виждат като ключов играч в Hyrule.

Image
Image

Кармен Сандиего – Кармен Сандиего

Къде по света е Кармен Сандиего? Това винаги е въпросът в тази поредица от игри, в която играчът трябва да намери главния крадец Кармен Сандиего. Игрите учат по-младите играчи на различни култури от целия свят и предоставят забавна мистерия за разрешаване. Carmen Sandiego е една от тридесетте най-продължителни поредици за видеоигри и този успех доведе и до книги, комикси и няколко телевизионни сериала, включително един в Netflix.

С червеното си палто и подходящата шапка Сандиего е не само лесна за разпознаване, но и истинска икона на стил. Мнозина също я виждат като важна икона на поп културата, особено за младите латиноамериканки. Франсис Мартел пише за крадеца: „Има толкова малко примери за това как изглежда една компетентна, успешна латиноамериканска жена в медиите – и е страхотно да осъзнаем, че дори в зародиш на индустрията за видеоигри има поне една игра, която работи за решаването на този проблем.''

Image
Image

Ellie Williams - The Last of Us

Ellie бързо беше добре приета както от критиците, така и от феновете. Връзката й с главния герой Джоел, силата и сложността на нейния характер и начинът, по който играта преобърна очакванията около стереотипа за момичето в беда, бяха особено похвалени.

Ellie също се разглежда като пример за представителство на ЛГБТ във видеоигрите. Халей Грос, един от авторите на The Last of Us Part II, който страда от посттравматично стресово разстройство, искаше чрез Ellie да покаже на играчите, които са преживели нещо травмиращо, че не са сами.

Image
Image

Samus Aran - Metroid

Първата игра на Metroid накара играчите да повярват, че Самус е мъж, но нищо не може да бъде по-далеч от истината. Съ-създателят на сериала Йошио Сакамото каза за решението: „Бяхме на половината път от процеса на разработка, когато един от сътрудниците каза: „Хей, няма ли да е страхотно, ако този човек в костюма се окаже жена?“И така се роди един от най-обичаните герои от видеоигри на всички времена.

Samus е една от първите жени герои в поредица от игри на Nintendo, доминирани от мъже като Линк и Марио. Мъжете играеха главната роля, докато жените обикновено трябваше да бъдат спасени от тях.

Популярна тема