5 причини, поради които Pokémon Scarlet & ще разочарова Violet

Съдържание:

5 причини, поради които Pokémon Scarlet & ще разочарова Violet
5 причини, поради които Pokémon Scarlet & ще разочарова Violet
Anonim

1. Графика под пар

Започваме с най-големия трън в очите за новите игри: графиките на игрите. Game Freak никога не е имал добро око за графичното великолепие след прехода към 3D, но е ясно, че студиото не си прави труда да подобри и това. Откакто игрите бяха направени за Switch, има малко подобрение в артистичния стил, който леко напомня на Sims.

Моделите на герои и моделите на Pokémon все още могат да продължат с него. Само на фона забелязвате колко грозни са Pokémon Scarlet & Violet. Това щяха да бъдат графичен шедьовър, ако беше игра на GameCube.

За съжаление това не е така и графиките също са в пълен контраст с това, което всъщност е възможно на Nintendo Switch. Игра като Xenoblade Chronicles 3 изглежда феноменална от гледна точка на Switch. В сравнение с тази игра, Game Freak трябва да се срамува от това как изглеждат Pokémon Scarlet & Violet.

Image
Image

2. Терестален феномен

Когато започне ново поколение Pokémon, почти можете да се обзаложите, че идва нова функция, която да освежи играта. В Scarlet & Violet тази механика е феноменът Terestal. Това променя типа на Pokémon, докато дизайнът също може да се промени малко.

Това просто звучи много познато и напомня за по-ранна механика. Например, Sword & Shield познаваше формата Dynamax, която правеше Pokémon по-мощен, преоформен, докато можете да използвате тази специална механика само веднъж по време на битка. Видяхме същото чрез Mega Evolutions в X & Y.

Всъщност Game Freak повтаря един и същ трик с всяко поколение, но му поставя нов етикет. Изглежда, сякаш разработчикът не иска да продължи да развива поредицата с механика, а иска да издърпа вълната в очите на играчите по евтин начин. Това е все едно да вземете купа пържени картофи, но сосът се редува между майонеза и вариант с 0 процента мазнина. В долната част на линията все още получавате същата мазна хапка.

Image
Image

3. Paldean Pokemon

Говорейки за повторен трик, точно това прави Game Freak с новия Paldean Pokémon. Всяко поколение от Sun & Moon, Game Freak избира да добави специфични форми на познати покемони, които са изключителни за определен регион, с различна степен на успех досега.

За Scarlet & Violet трикът се повтаря отново, въпреки че в този случай може да се получи малко по-добре. Досега Game Freak често се възползва от възможността да направи варианти на Pokémon, които преди са били по-малко популярни. В резултат на това се ражда нова любов към по-старите Pokémon, която успява да осигури глътка свеж въздух, въпреки малко мързела от страна на разработчика.

4. Фитнес залите не мащабират

Голяма нова функция в Pokémon Scarlet & Violet е, че можете да решите как да се състезавате срещу фитнес залите. На пръв поглед това изглежда фантастично. В крайна сметка феновете говорят за това от години.

От друга страна, Game Freak, както често се случва, прави само половин крачка напред. Можете да завършите фитнес залите по какъвто начин пожелаете, но тогава трудността не се мащабира с вашето собствено ниво. Това означава, че някои фитнес зали имат по-слаби покемони от други, което означава, че има много логичен път, по който фитнес залите да поемат.

„Няма конкретен маршрут за фитнес залите. Можете съзнателно да потърсите по-силния лидер във фитнеса или просто да спрете във фитнеса, който се намира в селото, покрай което минавате по време на вашето приключение.“

Все още можете да изберете първо да победите залите с най-силния покемон, но ако го направите, всъщност ще се простреляте в крака. Нямате голямо предизвикателство, след като победите най-трудните фитнес зали. Ако все още трябва да правите най-лесните фитнес зали, почти ще заспите да се биете.

5. Изпълнение

Преминаваме към последната причина, поради която Pokémon Scarlet & Violet ще разочарова: представянето. Игрите Pokémon страдат от лошо представяне на Switch през последните години, особено в комбинация с онлайн взаимодействие, като например в Sword & Shield. Тогава играта изобщо нямаше да тръгне и съдейки по изображенията на Scarlet & Violet, представянето не изглежда много по-добро.

Разбира се, малко е рано да наречем представянето минус, защото играта все още не е излязла. Изображенията, които видяхме, все още се разработват и така представянето може да бъде още по-добро. За съжаление имаме много малко вяра в Game Freak, когато става дума за това и студиото го направи по този начин.

Pokémon Legends Arceus, например, вървеше толкова зле, че Pokémon, видени по-далече в света, дори не можеха да бъдат анимирани правилно. Сравнете това с Xenoblade Chronicles 3 и е ясно, че това може да се направи по-добре. Единственият въпрос е дали Game Freak е достатъчно компетентен, за да подобри действително това.

Популярна тема