Nintendo „активно разследва“оплаквания за сексуален тормоз

Съдържание:

Nintendo „активно разследва“оплаквания за сексуален тормоз
Nintendo „активно разследва“оплаквания за сексуален тормоз
Anonim

По-рано тази седмица Kotaku публикува обширно разследване на злоупотреби в Nintendo of America. Според уебсайта ще има сексуален тормоз и неравнопоставени възможности за жените в компанията, без да бъдат предприети действия от ръководителите след оплаквания.

В същия ден, когато беше публикувано разследването, Дъг Баузър, президентът на Nintendo of America, изпрати вътрешна бележка до всички служители. Ще се каже, че „се извършва активно разследване на последните твърдения“, съобщава Kotaku.

Според Боузър, в Nintendo има "строги мерки", предназначени да защитят служителите и временните работници от "неприемливо поведение". Президентът очаква "пълно сътрудничество" от всеки, който работи за или с Nintendo.

Nintendo не одобрява сексуалния тормоз

В края на миналата година Дъг Баузър категорично не одобряваше сексуалния тормоз. По това време всичко беше свързано с неправомерни действия в Activision Blizzard. Според президента всички случаи ще "противоречат на моите собствени ценности, както и на собствените на Nintendo."

Няколко дни по-късно документ в Nintendo беше изменен с изявление, че повече жени трябва да заемат ръководни позиции в Nintendo. Последното е точно това, което много оплаквания срещу Kotaku получиха по време на разследването. Жените биха имали много по-малък шанс при издателя, отколкото мъжете на високи позиции, както и постоянни договори.

Популярна тема