Най-добрите римейкове на Zelda - Обратно към световете на Link

Съдържание:

Най-добрите римейкове на Zelda - Обратно към световете на Link
Най-добрите римейкове на Zelda - Обратно към световете на Link
Anonim

5. The Legend of Zelda: Wind Waker HD

След Ocarina of Time и Majora's Mask, Wind Waker беше заглавие, което раздели феновете на Zelda. Една група сметна, че това е хубава и вълнуваща промяна, при която цветните графики бяха в напълно различен стил от своите предшественици. Други фенове бяха по-малко ентусиазирани и предпочитаха да видят реалистична връзка, която дефилира около Hyrule; повече в стила на Twilight Princess.

Но под ръководството на Aonuma беше възприет различен стил, тъй като екипът не искаше постоянно да използва същата „реалистична“графика, която се виждаше и в игрите Nintendo 64 Zelda. Той породи 2003 Wind Waker за GameCube, заглавие на Zelda, което естествено се върти около изследването, намирането на нови оръжия и побеждаването на Ganon, но също така добавя много нови аспекти.

Например, светът е разпръснат на различни острови, където можете да плавате спокойно с вашия годен за мореплаване партньор Кралят на червените лъвове. Не само, че имате нужда от платно, защото вятърът, разбира се, също трябва да ви бъде позволен. За щастие имате Wind Waker за това, магическа палка, с която определяте посоката на вятъра.

Това е една от големите силни страни на Wind Waker, тихото плаване наоколо, но в дългосрочен план стана много скучно. Търсенето на различните части на Triforce също не беше много вълнуващо. Точки, които могат да бъдат обработени добре в римейк!

И го направи, защото под ръководството на Aonuma, Wind Waker HD излезе през 2013 г., десет години след пускането на оригинала. Като Link, играчите вече можеха да закупят по-бързо платно, което също така автоматично регулира посоката на вятъра, а търсенето на частите на Triforce беше много по-лесно и по-малко досадно.

Навигацията в моретата остава завладяваща и спечели на Wind Waker HD 8,5 в рецензията. И в крайна сметка също място в най-добрите римейкове на Zelda.

4. The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

Може би едно от най-известните заглавия на Zelda, издавани някога. Разработчиците Eiji Aonuma, Shigeru Miyamoto и Yoshiaki Koizumi са изправени пред невъзможна задача: как да проследите Ocarina of Time, една от най-аплодираните и обичани игри на Zelda? Тази задача става още по-предизвикателна, когато Миямото предлага Aonuma да достави нова Zelda в рамките на една година.

Възможно е, но Nintendo ще използва двигателя, моделите и геймплей елементите на Ocarina of Time за последното си заглавие: Majora's Mask. През 2000 г. заглавието се появява официално за Nintendo 64 и първото нещо, което забелязвате, е тонът. Ocarina of Time все още е весела, героична в много моменти, но Маската на Majora е потопена в мрачни тонове и ужасяващи кътсцени, които доведоха до кошмар или два на много деца.

И все пак играта бързо се превръща в любима на публиката. Времевият елемент, свързан с играта, предоставя нов начин за игра на заглавие на Zelda като геймър, с много различни странични мисии, които да изпълнявате в град Clock Town и света на Termina. Следователно призивът за римейк на играта беше огромен и скоро започна кампания от феновете на Zelda, които искаха да видят римейка на Majora's Mask.

Тази кампания, наречена Operation Moonfall, се реализира след няколко години, тъй като Majora's Mask 3D беше обявена за Nintendo 3DS през 2014 г. и играта беше пусната за ръчната конзола на Nintendo в началото на 2015 г.

Подобно на други римейкове, играта е променена по някои елементи. Например, времето вече не тече толкова бързо, колкото в оригинала и вече можете да ловите риба в Majora's Mask. Създателят Eiji Aonuma повтори играта Nintendo 64, за да направи списък „какво, по дяволите?!“, със забележителни събития и нелогични аспекти. Екипът зад римейка използва този списък, за да направи заглавието по-сплотено.

И в това се превърна играта, нещо, което вече споменахме в ревюто на Majora's Mask 3D, където играта получи 9. Отчасти поради това, заглавието заслужава място в списъка с най-добрите римейкове на Zelda.

3. Легендата за Зелда: Принцесата на здрача HD

Започваме списъка с най-добрите римейкове на Zelda с римейка на стартиращо заглавие: Twilight Princess. През 2006 г. заглавието около Link се появи за GameCube, но Nintendo също доведе играта до най-новия й експонат: Wii по същото време. Следователно геймърите можеха да избират на коя платформа искат да изживеят приключенията на Link.

На GameCube току-що сте играли с контролер, докато Wii използва контроли за движение, разбира се. За да насочите лъка си, също трябваше да насочите Wii Remote и Nunchuck конкретно към някого на екрана. И това работи много добре, както отбелязахме в нашия преглед на Twilight Princess по това време.

Все пак оригиналът имаше някои недостатъци. Въведението беше твърде дълго за някои фенове на Zelda и търсенето на различните сълзи не беше най-забавната работа в света на Hyrule. Аспекти, които лесно могат да бъдат решени в римейк и за да отпразнуват десетата годишнина на заглавието, Nintendo реши да работи върху римейк.

Например, много несъвършенства бяха елиминирани, играта придоби по-елегантен вид и можете лесно да обменяте вашите предмети с Wii U Gamepad и да видите къде е Link на картата. За почитателите на Twilight Princess това беше топла среща със стар приятел, тъй като новодошлите бяха запознати с красиво, вълнуващо и завладяващо заглавие на Zelda, което заслужава да бъде включено в най-добрите римейкове на Zelda.

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD излезе за Wii U през 2016 г. и получи 9.2 от нас в рецензията.

2. The Legend of Zelda: Link's Awakening

Nintendo се опитва да направи нещо ново с всяко поколение конзоли и стремежът на компанията да изследва е, най-малкото, необикновен. Wii и Nintendo Switch са някои примери за това, но през 90-те години производителят и издателят наистина откраднаха шоуто с ръчна конзола: Game Boy.

Вече не трябваше да седите вкъщи, за да играете Super Mario или Tetris, но можете да губите часове с различни заглавия на път за работа, в училище, във влака или на ваканционно легло близо до басейн. И една от тези игри е недооценената Link's Awakening.

Играта се различава от другите заглавия на Zelda по няколко начина. Например Пробуждането на Линк не се случва в Хайрул, а около остров Кохолинт, където Линк се излива на брега след жестока буря. Там ще ви намери момичето Марин, което ще ви помогне да се върнете в правилния път, след което можете да изследвате мистериозния остров. Можете да видите всичко това чрез ретро-модерен арт стил, което прави Link да изглежда много сладко и детински.

Освен това, Link's Awakening включва и опция за направете сами подземие, което ви позволява да разгърнете творчеството си, за да създадете интригуващо и предизвикателно подземие, което може да отговаря на стила на Zelda. Печели място в най-добрите римейкове на Zelda.

The Legend of Zelda: Link's Awakening излезе за Nintendo Switch през 2019 г. и получи 9.3 от нас в рецензията.

1. Легендата за Зелда: Окарина на времето 3D

Въпреки факта, че предишните заглавия заслужават място в най-добрите римейкове на Zelda, имаше само едно заглавие, което всички любители на Zelda искаха да видят в по-ново яке: Ocarina of Time. Смята се от мнозина за една от най-великите игри, правени някога и много геймъри израснаха с първото 3D приключение на Link за освобождаване на принцеса Зелда от злия Ганондорф.

Shigeru Miyamoto, създателят на поредицата Zelda, не искаше да пусне римейк на Ocarina of Time твърде скоро. Неговото мислене беше, че геймърите, които са израснали със заглавието на Nintendo 64, трябва да са на двадесет или тридесет и след това да се върнат в детството си с Линк до себе си.

С нова графика и някои нови елементи, играта излезе през 2011 г. за Nintendo 3DS. По този начин можете лесно да превключвате елементи със сензорния екран на 3DS и не е необходимо постоянно да превключвате през всяко меню, за да обуете железните си ботуши за Водния храм. Многото храмове също са огледални и дори има режим Boss Challenge, в който можете да опитате да победите всички босове подред. За старата гвардия Ocarina of Time 3D се връща у дома в топла баня с носталгия по Zelda, докато начинаещите могат да се възхищават на великолепието на епичните приключения на Hyrule и Link.

В ревюто на Ocarina of Time 3D нашият Rox даде на играта 9.4 и следователно заглавието може да бъде посочено като един от най-добрите римейкове на Zelda.

Най-добрите римейкове на Zelda - Кой е любимият ви римейк на Zelda?

Това са най-добрите римейкове на Zelda, но кой е вашият любим римейк на Zelda? Или коя Zelda бихте искали да видите в модерно яке? Кажете ни в коментарите по-долу!

Популярна тема