25-те най-добри GameCube игри - Честване на 20-та годишнина

Съдържание:

25-те най-добри GameCube игри - Честване на 20-та годишнина
25-те най-добри GameCube игри - Честване на 20-та годишнина
Anonim

На 14 септември 2021 г. официално ще се навършат 20 години от появата на Nintendo GameCube в Япония. За да отпразнуваме старта, е крайно време да започнем да различаваме най-добрите от най-добрите. Разбира се, има само един начин да направите това и той е да изброите 25-те най-добри GameCube игри на всички времена.

25. Eternal Darkness: Sanity's Requiem

Започваме списъка с най-добрите ни GameCube игри с тази екшън-приключенска игра. Време е да се изплашите от психологическия ужас, който играта успява да предизвика и по това играта се отличава от Resident Evil например. Освен това е разказана много добра история и това отчасти се дължи на героите.

24. Star Wars Rogue Leader: Rogue Squardon II

Времето, когато нямаше спорове около игра на Междузвездни войни, изглежда приключи, така че е време тази фантастична игра на Междузвездни войни да бъде отново в светлината на прожекторите. Има перфектното количество атмосфера от Междузвездни войни и ви кара да се чувствате сякаш играете във филм от Междузвездни войни, а когато Solo: История от Междузвездни войни е почти готово, можете да се заредите с настроение за известно време. Жалко, че няма мултиплейър.

Image
Image

23. Soul Calibur II

Какъв по-добър начин да отпразнувате 16-ата годишнина на GameCube от това отново да се пристрастите към SoulCalibur II? Не само има много герои, с които да се биете, но гостуващите герои също са голям плюс за играта. В допълнение, играта също имаше подобрен геймплей, така че да можете да дадете добър побой на приятелите си.

22. Супер маймунска топка

Това е и остава странна игра Super Monkey Ball. И все пак е и си остава удоволствие да поемеш контрола над маймуна в нещо като стъклена топка. Следователно от играча зависи да преведе маймуната през лабиринти в предизвикателната игра за един играч. Разбира се, мултиплейърът е най-голямото удоволствие, защото можете да се насладите на фантастичните мини игри с приятелите си.

21. Pikmin

Пъзел платформингът, който Olimar ни даде, все още е забавен за игра. Странните космически същества все още са симпатични както преди и въпреки факта, че оттогава бяха пуснати две нови Pikmin игри. Играта е уникална дори за този списък и е измъчвана само от досадна камера, но никога не успява да хвърли гаечен ключ в работата.

Image
Image

20. Mario Party 6

Има много Mario Party игри, четири от които са излезли на GameCube. Най-доброто наистина е Mario Party 6, защото играта успява да усъвършенства допълненията от Mario Party 5 и това допринася за по-добро изживяване. Освен това все още е забавно да се използват кълба, защото те добавят стратегически елемент към играта.

19. The Legend of Zelda: Four Swords Adventure

Когато говорим за най-добрите игри Legend of Zelda, Four Swords Adventure не е играта, която преследва ума ви. И все пак уникалният начин, по който можете да играете Four Swords Adventure, е причината да я наричаме една от най-добрите игри на GameCube. Това е игра, която има добър един играч, но със сигурност можем да препоръчаме състезателния мултиплейър.

18. Fire Emblem: Path of Radiance

Стратегическата RPG Fire Emblem: Path of Radiance носи точно това, което феновете на жанра искат, като добър геймплей и приятно темпо. Интересът е събуден през цялото време и въпреки факта, че играта не добавя нищо ново към жанра, играта успява да работи на пълна скорост на всяко ниво. В допълнение, историята си заслужава да се играе и всички елементи заедно я правят една от най-добрите игри на GameCube.

Image
Image

17. Pokemon Colosseum

Това не е Pokémon RPG, както можем да играем в различни версии от години с ръчните системи. Това не променя факта, че Pokémon Colosseum наистина е игра на Pokémon с различни RPG елементи, което показва, че Pokémon може най-добре да се представи като 3D игра. Въпреки че играта не изглежда впечатляващо визуално, нивото на детайлност е впечатляващо и историята е по-добра, отколкото в много други игри на Pokémon.

16. Metroid Prime 2: Echoes

Metroid Prime 2 се отличава от своя предшественик по няколко начина, например като дава на историята повече фокус. Имаше и редица нови елементи на играта, като начините за побеждаване на врагове. Retro Games показва с Metroid Prime 2, че дизайнът на нива все още е важен фокус и това работи по възвишен начин.

15. Отвъд доброто и злото

Може да отнеме известно време, но е обявено продължение за тази фантастична игра. Защо това не се е случило преди, разбира се, остава въпросът, защото играта има настройка, която е узряла за повече приключения, а историята също беше страхотна. Битките и някои технически проблеми са единствените недостатъци на тази игра.

Image
Image

14. Metal Gear Solid: The Twin Snakes

Този римейк на оригиналния Metal Gear Solid добави повече от просто графично надграждане. Играта донесе нови кътсцени и също така включва функции за геймплей, които първоначално бяха открити само в Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty. Кинематографичното изживяване, което носи играта, е достатъчна причина да я наречем една от най-добрите GameCube игри, създавани някога.

13. Resident Evil 4

Според много фенове, Resident Evil 4 е върхът на поредицата Resident Evil и това не е изненадващо. Играта има фантастични герои, добра история и все още е игра, която знае как да осигури добър страх. Разнообразието от оръжия и увеличаването на боеприпасите също допринесоха за повече действие, но не твърде много, както в следващите части.

12. F-Zero GX

GameCube беше добро място за състезателни игри и ако наистина сте обичали скоростта, наистина сте се наслаждавали на F-Zero GX. Играта също така добави сюжетна линия към играта за първи път и все още е удоволствие да се играе поради прецизните контроли. Единствената критика, която може да имате за играта, е, че е твърде трудна за някои, но тогава получавате подигравката „Станете добри“в наши дни.

Image
Image

11. Animal Crossing

Очевидно Animal Crossing не е за всеки, защото не всеки обича да поддържа град в реално време. Това наистина е една от най-добрите игри на GameCube, точно защото е тиха игра, която прави много с малко действие. Очарованието, музиката и визуализациите добавят много към играта и ако наистина сте твърдолюбив, ще продължите да играете играта, въпреки че играта вече е на 14 години.

10. Paper Mario: The Thousand-Year Door

Сега това е една от най-скъпите игри на GameCube от първи страни, които можете да закупите досега, но си заслужава трудно спечелените пари. Със стила на хартиеното изкуство и походовата битка е време отново да спасите принцеса Праскова. За целта използвате бойната система, която постоянно ви предизвиква поради времето на атаките.

9. Принцът на Персия: Пясъците на времето

Въпреки че понякога е много по-трудна от обикновено, The Sands of Time си остава фантастична игра. Това се дължи на интересната история и геймплей, който предлага доста предизвикателство. Този геймплей, който току-що споменахме, е подобрен само от механиката Sands of Time, която ви позволява да върнете времето назад и да се биете в битки в бавно време.

Image
Image

8. Имението на Луиджи

Беше време за римейк на този скъпоценен камък, защото кой не би искал да отиде на приключение с Луиджи. Разбира се, всички го искаха, когато играта стартира едновременно с GameCube, и има защо. Играта имаше креативен дизайн на играта, който беше допълнен от възхитителен геймплей. В допълнение, хуморът в играта е просто чисто удоволствие, така че започнете да играете Luigi's Mansion отново на вашия GameCube.

7. Mario Smash Football

Поглеждайки назад към поколението GameCube, Mario Smash Football е специална игра, която често се забравя, когато говорим за най-добрите игри на GameCube. В играта изглежда така, сякаш всеки герой води война срещу останалите и това се превръща в геймплея, където можете да блъскате всичко и всеки срещу електрическа ограда. Геймплеят е това, което прави играта такова удоволствие да играеш сам или с приятелите си.

6. Metroid Prime

Retro Studio успя да преоткрие поредицата с трилогията Metroid Prime, започвайки с Metroid Prime, като даде на играта трето измерение. Играта е фантастична благодарение на страхотния дизайн на нивата, завладяващия свят, който беше подобрен само от музиката и геймплея, който ви позволява да изследвате. И все пак, ядрото на играта все още наистина се чувстваше като игра на Metroid и това я прави една от най-добрите GameCube игри на всички времена.

Image
Image

5. Легендата за Зелда: Принцесата на здрача

Разбира се, широко известно е, че играта можеше да се играе и на Wii, но това не променя факта, че играта е фантастична на Nintendo GameCube. Стилистично това беше голяма промяна от The Legend of Zelda: Wind Waker, тъй като The Legend of Zelda: Twilight Princess е много по-зловеща. Веселите, ярки цветове са заменени със сиви, тъмни тонове, които подхождат тематично на играта.

Всичко се вписва добре в историята, в която Линк трябва да попречи на Хайрул да бъде погълнат от паралелно измерение. За да спре Кралството на здрача, той е подпомаган от Мидна и Линк успява да приеме формата на вълк. Това добави нов геймплей елемент и все още е забавно да се играе.

4. Super Mario Sunshine

Време е да се върнем на тропическия остров Isle Delfino, защото Марио е на почивка. За съжаление празникът скоро е нарушен от Shadow Mario, който обезобразява острова като вандал. Тъй като Марио винаги е толкова добър човек, той предлага да почисти Isle Delfino и получава помощ от Flash Liquidizer Ultra Dousing Device (FLUDD).

Въпреки че контролите на камерата не винаги са оптимални в Sunshine, механиката FLUDD добавя достатъчно разнообразие. Отчасти това е причината Super Mario Sunshine да попада в големите числа на нашите 25 най-добри GameCube игри. Това разбира се се дължи и на големия брой ходове, които Марио успя да изпълни, което добави повече дълбочина на играта.

Image
Image

3. Mario Kart: Double Dash

Няма значение колко игри Mario Kart са пуснати, стига да са с добро качество. Mario Kart: Double Dash доказа това преди петнадесет години и добави изцяло нов елемент към формулата на Mario Kart. Това все още е единствената игра Mario Kart до момента, в която не е нужно да крещите на приятелите си заради син щит, който ви прави втори.

Синият щит все още е елемент в играта, но сега можете да викате с приятелите си. Вече можете да се състезавате с двама играчи в една кола и това добавя изцяло нова динамика към играта. Освен това играта имаше страхотни състезателни писти и разнообразие от герои за игра.

2. The Legend of Zelda: Wind Waker

Може би сте били шокирани да видите, че The Legend of Zelda: Twilight Princess е една от 25-те най-добри игри на GameCube, но все още не сте гледали Wind Waker. Бъдете сигурни, защото според нас играта е втората най-добра игра, която можете да играете на GameCube. Играта все още изглежда толкова красива, колкото когато я играхте преди 15 години.

Фактът, че се появи ремастер на Wii U, доказва още веднъж, че играта е с високо качество, въпреки че историята не добавя много нови неща. Целта все още е да събереш Triforce, за да победиш Ganon, но новият артистичен носи детско чувство на радост. Все още е удоволствие да плавате с лодката си и действително да откривате света.

Image
Image

1. Super Smash Bros Melee

Не може да бъде иначе, че номер едно в този списък с 25-те най-добри игри на GameCube е Super Smash Bros Melee. Това е най-добрата бойна игра, която да играете с приятелите си. Играта може вече да е на почти 16 години, но според професионалистите тя все още е най-добрата игра на Super Smash Bros.

Вече казахме в нашето специално за 10-те Nintendo Switch GameCube игри, които трябва да бъдат пуснати, че играта е не само достъпна за новодошлите, но и има много дълбочина. С 25 бойци, които можете да играете, със сигурност ще има герой, с който можете да играете и да разбиете любимите си герои от Nintendo.

Това са най-добрите игри на GameCube, правени някога

Това са нашите най-добри GameCube игри на всички времена, но те не са единствените GameCube игри. Има ли игри, които според вас са сред най-добрите игри на GameCube? Кажете ни в коментарите.

Препоръчано: