10 страхотни шефове на Zelda

Съдържание:

10 страхотни шефове на Zelda
10 страхотни шефове на Zelda
Anonim

35e годишнина от Легендата за Зелда за съжаление не беше напълно фокусирана от Nintendo. Марио получи своя собствена колекция от игри за Switch, но The Legend of Zelda трябва да почака още малко. За щастие, можем да очакваме Skyward Sword HD през лятото! Дотогава ще трябва да се справим без него за известно време, така че поглеждаме назад към 10 от най-добрите шефове във франчайза. Има огромен брой босове, които са супер добри, а 2D игрите също имат набор от запомнящи се моменти, за този списък ние се фокусираме върху 3D страната на франчайза

Image
Image

Ghoma - Wind Waker

Gohma е първият шеф на Wind Waker. След изкачване на целия вулкан, за да стигнем до Valoo, намираме това отвратително чудовище от насекоми в басейн от лава. Това е забавна и гостоприемна битка, защото можем да започнем веднага с нашия новополучен артикул Grappling Hook. След като разбихме бронята му, като замахнахме към опашката на Valoo, трябва да излезем на всички сили срещу Gohma. Това е като да удряте, сякаш нищо не може да се обърка, това не само ви помага в историята, но също така ви кара да се чувствате супер силни и готини, докато побеждавате този отвратителен звяр, изцяло черен и син.

Image
Image

Stallord - Twilight Princess

Тази битка започва с един от главните злодеи в заглавието, Зант, който реанимира огромен скелет с магически меч. В тази битка ние не просто трябва да използваме нашия нов предмет Spinner, за да се движим в плаващите пясъци, ние също го използваме като оръжие срещу последния бос. След като оцеляхме във всички фази и избихме прешлените от костта му, най-накрая спечелихме.

Като черешка на тортата, вълшебният меч, използван от Зант, лети във въздуха и експлодира в парче сърце - страхотна награда за фантастична битка.

Image
Image

Koloktos – Skyward Sword

Skyward Sword може да ви е принудил да използвате най-много контролите за движение, но Nintendo донесе зашеметяващ финален бос. Шестръкият златен идол с плашещи размери и усъвършенствана механика доведе до незабравим бой. Интелигентните звукови сигнали и действия с камшик, които трябва да се използват, са само вкус. Битката наистина става луда, когато трябва да използвате един от мечовете на Колоктос, за да го посечете завинаги.

Image
Image

Куклен Ганон – Будител на вятъра

Wind Waker има много страхотни шефове. Един от най-добрите е Puppet Ganon. Това е последният бос, преди да се изправите срещу самия Ганон и това си личи в битката. Дава ви малък шанс и има различни етапи, където приема различни форми в зависимост от броя на струните, които сте срязали. Така че трябва да отрежете последните струни на кукленото шоу, за да стигнете до финала.

Image
Image

Dark Link – Окарина на времето

Този злодей е фантастичен, той е огледален образ на Героя на времето. Той няма собствена история и няма ясна причина защо Dark Link е в играта, но това го прави толкова уникален. Други шефове са силно мотивирани и вие знаете защо трябва да ги спрете. Dark Link е просто там, с чисто предназначение да опише битката с Link и себе си, да изтрие тъмнината отвътре и да премахне всички съмнения.

Уникалното в самата битка е, че трябва да мислиш по различен начин. Ако просто атакувате, вие се блокирате един друг, защото той напълно ви имитира.

Image
Image

Argorok – Twilight Princess

Това е брониран дракон, който сам по себе си струва 10. Битката се върти около новия ви двоен удар с кука. Трябва да си проправите път през въздуха и да внимавате за дракона, който лети около ушите ви. Движението във въздуха и атаката на Аргорок чрез хващане за гърба му правят тази една от най-епичните сцени в играта.

Image
Image

Majora – Маската на Majora

Честно можем да кажем, че Majora's Mask е най-страшната игра във франчайза. Самата концепция е ужасна. Имате само 3 дни, за да предотвратите катастрофата на Луната със Земята. Последната битка в играта срещу Majora е най-странната, която сме виждали. Майора изглежда отвратително с подобни на паяк крайници и танцува из стаята като луда. Тъй като това е толкова странно и ужасяващо преживяване, то определено принадлежи към списъка.

Image
Image

Ghirahim – Skyward Sword

Никой не може да надмине пламъка на Ghirahim. Неговата превъзходна личност, заедно с желанието да върне тъмния си господар, създават добър и страховит враг. Ако не знаеш какво правиш в битките срещу него, е много трудно да спечелиш. Наистина трябва да се възползвате от стила на игра MotionPlus на играта, за да можете да преодолеете нейните слабости.

Image
Image

Zant – Twilight Princess

Zant има много интересна история и как той е използван в Twilight Princess е като никой друг. Той кара цялото Кралство на здрача да нахлуе в Хайрул. Зант дори успява да вземе трона от Мидна, след което е наречен Кралят узурпатор. Битката му с Link я прави много уникална, като минава покрай всяко място, на което сте били. Всяка локация изисква различен начин на мислене и подход. Тази битка е за запомняне. Това не може да се случи скоро след странната изрязана сцена.

Image
Image

Монах Маз Кошиа – Дъхът на дивата природа

Единственият бос в списъка, който може да бъде намерен само в DLC, Breath of the Wild следователно е първата игра на Zelda с DLC в нея. Пътят към битката вече е много уникален. Мястото, където сте започнали историята, внезапно се трансформира в изцяло ново подземие. Това е една от малкото уникални битки с босове в цялата игра, но предлага много възможности за предизвикателна битка и определено беше.

Като истински финален тест за Link, тази битка е за запомняне. Има страхотна механика и дава на играчите уникална награда! Надяваме се, че ще видим повече битки като тази в продължението на Breath of the Wild!

Кои са любимите ви шефове на Zelda? Кажете ни в коментарите!

Популярна тема