Тези Zelda игри са най-доброто място да започнете

Съдържание:

Тези Zelda игри са най-доброто място да започнете
Тези Zelda игри са най-доброто място да започнете
Anonim

Преди да започнем, нека просто кажем, че не трябва да го правите твърде трудно за себе си. Има някои игри, които са малко по-трудни за започване, но в крайна сметка всяка игра е направена с идеята, че може да бъде първата Zelda за някого. Така че не преследвайте скъп хардуер за най-доброто първо изживяване, а по-скоро изберете най-добрата отправна точка, която можете да играете със системите, които имате у дома. Освен това не се притеснявайте за времевата линия.

Ще изброим системите, за които дадена игра е имала основно издание със заглавието. Същото важи и за последните изтегляния и игри на Switch Online. Ако дадена система е в курсив, тази версия има предимство пред другите версии.

Освен това, това е класация въз основа на това откъде да започнете, а не колко добра е играта. По-слабите игри, разбира се, няма да завършат твърде високо. Но добрите игри също могат да бъдат намалени, ако се случи нещо изключително, което прави тази игра много различна от това как Zelda работи нормално. Така че не го приемайте лично, ако вашият любим е слаб.

Image
Image

Ранните игри

Легендата за Zelda - D (NES, GBA, 3DS, Wii U, Switch Online)

Първата игра от франчайза за съжаление веднага е трудно да се препоръча като първа игра. Играта идва от друга ера, когато се очакваше да имате ръководство или стратегическо ръководство и затова много пъзели са малко загадъчни. Но дори и с ръководство, това все още е доста трудна игра, така че е трудно да се препоръча за начинаещ.

Zelda II: The Adventure of Link - E (NES, GBA, 3DS, Wii U, Switch Online)

Това е наистина лошо място за начало. Играта страда от много от същите заболявания на стареенето като първата Zelda, но на всичко отгоре. Той е дори по-твърд от предишния, понякога по начин, който се чувства несправедлив. Плюс това, никоя друга Zelda не играе като Zelda II, така че дори ако иначе беше перфектен, това все още не беше идеална отправна точка.

A Връзка към миналото - B (SNES, GBA, New 3DS, Wii U, Switch Online)

A Link to the Past е класика и според мнозина шедьовър. Това не е неоправдано, но играта има някои спънки. Някои елементи, които не сте принудени да вземете по-късно, се оказват важни и късно в играта има пъзел, който не работи по същите правила като останалата част от играта. Можете да започнете от тук, но има и други опции, които предлагат по-плавно изживяване.

Пробуждането на връзката - A (GB, GBC, 3DS, Switch)

Link's Awakening е отлично представяне на това какво да очаквате от 2D Zelda игра. Поне по отношение на геймплея. Историята също е добра, но малко необичайна. Ако искате да видите дали геймплеят на Zelda е за вас, това е добра отправна точка. Но ако искате да разберете веднага дали се чувствате като у дома си в света на Zelda, има и други опции.

Image
Image

Nintendo 64 и Gameboy Color

Ocarina of Time - S (N64, 3DS, Wii U)

Ако имаше една идеална игра, с която да започнете, това вероятно щеше да е Ocarina of Time. Играта е добро въведение към фиксираните елементи на Zelda игра по отношение както на геймплея, така и на историята. В допълнение, това също е много добра игра, така че няма спешни причини да не започнете от тук.

Majora's Mask - D (N64, 3DS, Wii U)

Някои казват, че Маската на Майора е също толкова добра или дори по-добра от Окарина на времето. Все пак, за да започнем с фитнес, той пада доста по-ниско. Важна механика на играта е ограничението във времето. Това е по-малко заплашително, отколкото изглежда на пръв поглед, но за новак в Zelda може да бъде непосилно. Никоя друга игра няма този трик, така че няма нужда да избирате това изключение като първата игра на Zelda.

Oracle of Ages / Oracle of Seasons - B (GBC, 3DS)

Oracle of Ages и Oracle of Seasons са добри игри на Zelda. Те играят като много други игри от франчайза и са достойно въведение в това отношение. Но докато и двете игри работят сравнително добре сами по себе си, трябва да свържете игрите със система за пароли за пълната история. Ако тези игри наистина ви харесват, това не е лошо място да започнете, но не можем да очакваме да играете две игри наведнъж, когато опитате Zelda за първи път.

Image
Image

Gamecube и Gameboy Advance

Четири меча - E (GBA)

Това е мултиплейър игра за двама до четирима играчи. В този случай наистина имаме предвид изключително мултиплейър. Имате нужда от поне две системи Gameboy Advance, поне две касети, съдържащи играта, и поне един кабел за връзка. Някога имаше версия, която имаше режим за един играч, но вече не можете да я изтеглите. Като цяло е твърде трудно да се започне от тук.

The Wind Waker - A (GC, Wii U)

The Wind Waker е страхотна игра, с която да започнете. Най-големият недостатък вероятно е прословутото търсене на Triforce към края на играта, но ако обичате да изследвате света на играта, това не е лошо. Можем да кажем, че историята вероятно удря малко по-силно, ако сте играли няколко други Zelda игри или поне Ocarina of Time. Но това не се отразява на качеството на играта.

Приключения с четири меча - E (GC)

Подобно на Four Swords, това е мултиплейър игра. Този път има режим за един играч, но играта е предназначена за четирима играчи и този път ви трябва много повече хардуер, за да го организирате. Между другото, играта за един играч не е представителна за това как обикновено работи Zelda.

The Minish Cap - S (GBA, Wii U)

Няма почти нищо, което да пречи The Minish Cap да бъде идеална игра за начало. Не всички константи на Zelda присъстват: Ganon, Triforce и Master Sword се провалят. Но те са заменени от друг злодей, друга магическа сила и друг легендарен меч. В крайна сметка имате доста типична и също много добра Zelda игра.

Принцесата на здрача - A (GC, Wii, Wii U)

Има много неща за харесване в Twilight Princess. Играта почти можеше да се направи в S, ако не беше фактът, че началото и краят на играта са забележително бавни. Особено в началото можете да прекарате цяла сесия на игра в уроци. Играта е добро място за начало, но първото впечатление не е толкова добро, което е жалко, когато сте нов във франчайза. Но ако сте готови да ухапете куршума, можете да започнете от тук.

Image
Image

Wii и DS

Пясъчен часовник Phantom - C (DS, Wii U)

Phantom Hourglass не е най-доброто от Zelda. Някои дори биха казали, че играта е най-лошата част от поредицата Zelda. Най-голямото оплакване на много хора е, че трябва да се върнете в същото подземие, което продължава да се нулира. Освен това играта е солидна, но не е поразителна в рамките на творчеството на Zelda. Можете да започнете от тук, но има просто по-добри игри.

Spirit Tracks - C (DS, Wii U)

Spirit Tracks е по-добър от Phantom Hourglass по много начини, но не толкова, че да получи различен ранг. Все още има подземие, към което непрекъснато се връщате, но този път всеки път ще ви се представя нов раздел. Освен това, историята и целият герой на играта са малко по-запомнящи се, отколкото във Phantom Hourglass. Ако искате да започнете с DS игра, тя вероятно ще остане с вас в дългосрочен план.

Skyward Sword - D (Wii, Switch (бъдеще))

В Skyward Sword има добра игра, но разделението за тази игра в никакъв случай не е неоправдано. Спътникът на Link в тази игра, например, повтаря неща, които вече знаете твърде често. В допълнение, има проблем с контролите за движение: за един те работят перфектно, другият се бори с тях през цялата игра. Ако изглеждате, че принадлежите към последната група, докато играете, това не е добро първо впечатление. Може би предстоящата версия на Switch ще поправи нещата, но това трябва да стане очевидно дотогава.

Image
Image

3DS, Wii U и Switch

Връзка между светове - S (3DS)

A Link Between Worlds споделя своята карта на света с A Link to the Past и има много от същите позитиви като тази игра. Нещо повече, онези няколко грапавини, които правят A Link to the Past малко трудна за започване, ги няма тук. Играта може да не е по-добра от своя предшественик SNES, но като начинаещ няма да сбъркате с A Link Between Worlds.

Tri-Force Heroes - E (3DS)

Tri-Force Heroes е друга мултиплейър Zelda игра. Има режим за един играч и този път можете да играете с непознати онлайн. Последното ще бъде само трудно, повече от пет години след излизането му. Играта се играе най-добре с приятели. Въпреки че това е по-лесно, отколкото с много по-старите игри Four Swords, мултиплейърът остава необичаен за Zelda. По-добре не започвайте тук.

Дъхът на дивата природа - S (Wii U, Switch)

Вероятно знаете, че Breath of the Wild беше една от най-големите игрални сензации за последните десет години. Играта може да е малко по-свободна от повечето игри на Zelda, но все пак успява да улови същността на Zelda. Играта е фантастична на почти всички фронтове и може да бъде игра, която ще бъде използвана като пример за нови игри за години напред. За мнозина тази игра беше първият им контакт с франчайза и няма основателна причина да не се присъедините към тях.

Image
Image

Можете да започнете да играете Zelda игри навсякъде

Както споменахме в началото, можете да започнете почти навсякъде във франчайза на Zelda. Попитайте няколко души за тяхната първа игра Zelda и ще получите смесени и понякога неочаквани отговори. Но ако намирате избора за труден, надяваме се, че сме успели да помогнем.

Популярна тема