Издание на iOS 12, обявено от Apple на WWDC 2018

Съдържание:

Издание на iOS 12, обявено от Apple на WWDC 2018
Издание на iOS 12, обявено от Apple на WWDC 2018
Anonim

Apple обяви тази вечер на Световната конференция на разработчиците (WWDC), че версията на iOS 12 е следващата актуализация за устройства на Apple. Актуализацията ще бъде достъпна за всички устройства на Apple, които също са успели да изтеглят iOS 11 и ще бъде пусната през есента. Това означава, че се поддържат iPhone 5s и по-нови модели, както и iPad от пето поколение, iPad mini 2 и по-нови.

iOS 12 ще накара приложенията да се стартират с 40 процента по-бързо, а клавиатурата ще изскочи с 50 процента по-бързо. В допълнение, камерата ще се отваря 70 процента по-бързо на устройства на Apple, използващи iOS 12. И накрая, процесорът на устройствата на Apple ще се изключва по-бързо след задача, като по този начин води до по-ниска консумация на батерия.

iOS 12 също ще донесе нови допълнения чрез Аргументирана реалност (AR). Apple работи с Pixar Studios върху нов стандарт, който трябва да улесни използването на AR в iOS 12. Беше обявено и ново приложение, Measure. Както подсказва заглавието, можете да използвате приложението, за да измервате обекти в света, като рисувате линии върху обекти, гледани през камерата, и приложението незабавно ще изчисли точните измервания вместо вас.

Версия на iOS 12
Версия на iOS 12

Siri става още по-гъвкав

По време на пресконференцията бяха обявени и нови функции за Siri и Photos, наред с други. Siri получава функция за бърз достъп, която ви позволява да задавате лични думи за търсене на Siri и да свързвате приложения към Siri. Освен това разпознаването на снимки получава актуализация с раздел „За вас“, който прави препоръчителни предложения за ефекти за вашите снимки.

iBooks също ще бъдат преработени, тъй като името ще бъде променено на Apple Books. Освен това ще има нов магазин за Apple Books. Carplay също така получава повече опции, защото можете да използвате външни приложения за навигация благодарение на iOS 12.

iOS 12 носи спокойствие и нови Animojis

Режимът „Не безпокойте“се променя, така че да е по-малко вероятно да бъдете разсейвани, когато заспите. Можете да зададете от кога вече не искате да ви безпокоят, така че да не бъдете хвърлени до смърт с известия, когато сте в леглото. iOS 12 ще добави групови известия, което ви позволява да плъзгате всички известия от приложения наведнъж.

Animojis е допълнително разширен с четири нови героя, а именно призракът, коалата, t-rex и тигърът. Memoji също беше обявено, което ви позволява да се трансформирате в Animoji. Позволява ви напълно да се трансформирате в емотикони за нови изживявания при обмен на съобщения.

Версия на iOS 12
Версия на iOS 12

Представен групов FaceTime

Но FaceTime също се разглежда, защото вече можете да проведете един FaceTime разговор с до 32 души. Точно така, груповите FaceTime разговори се добавят с iOS 12. Когато някой говори, изгледът му към екрана се увеличава в разговора. Това поставя светлината на прожекторите върху човека, който говори, но можете също да зададете кого искате да изведете напред.

Group FaceTime ще може да се използва за различни устройства на Apple. Не само можете да водите разговори на iPhone, защото потребителите на iPad също могат да участват в разговор. Като потребител на Macbook можете също да участвате в групов FaceTime разговор.

Нова версия на iOS 12 безплатно

iOS 12 отново ще бъде безплатна за всички устройства на Apple тази година. Дата на пускане на Extace не е обявена към момента на писане.

Тази година WWDC ще се проведе в Сан Хосе, Калифорния. Събитието се провежда от понеделник, 4 юни до четвъртък, 8 юни. WWDC е конференция за разработчици, провеждана ежегодно от Apple. Нов софтуер, хардуер и други продукти ще бъдат представени и тествани по време на панаира.

След кратко въвеждащо видео от WWDC, пресконференцията на Apple започна с изпълнителния директор на Apple Тим Кук, който излезе на сцената. Той започна речта си с напомняне, че тази година App Store ще навърши 10 години. Той каза още, че магазинът привлича повече от 500 милиона посетители всяка седмица.

По време на WWDC 2018 бяха обявени няколко други неща. Например, Apple LEGO игра беше обявена с AR функционалности. Освен това бяха обявени нови актуализации за WatchOS под формата на WatchOS 5 и Dolby Atmos идва в Apple TV 4K. Новата MacOS също беше обявена под формата на MacOS Mojave.

Препоръчано: