Слушалки с добавена реалност от Magic Leap след шест месеца

Съдържание:

Слушалки с добавена реалност от Magic Leap след шест месеца
Слушалки с добавена реалност от Magic Leap след шест месеца
Anonim

Информацията идва от анонимни източници в компанията. Слушалките биха стрували между 1500 и 2000 долара, което се превръща в около 1200 до 1700 евро. Magic Leap все още търси инвеститори, за да набере общо $500 милиона.

Парите са необходими, за да пуснат слушалките за AR на пазара. Magic Leap също иска да разработи самия софтуер и хардуер. За това са необходими скъпи части. Сингапурският държавен фонд Temasek, наред с други, участва в инвестициите.

Слушалки с добавена реалност от Magic Leap

Американската компания работи върху реализирането на собствена слушалка от няколко години. През 2015 г. Magic Leap показа няколко видеоклипа с изображения на това как трябва да изглежда околната среда в добавената реалност. Върху съществуващия свят идва слой от проекции.

Към днешна дата не са разкрити много подробности, така че остава да видим как напредва разработката на слушалките. Сега е определена поне крайна дата, което е потвърждение, че слушалките наистина идват.

Други AR проекти

Освен слушалките Magic Leap, има още продукти, които вдъхват живот на добавената реалност. С iOS 11, например, ще бъде пуснат ARKit, рамка, с която разработчици и други компании могат да започнат със специалната технология. iPhone също ще има функция за това, която Apple показа по време на презентацията във вторник с The Machines.

Google вече пусна бета версия на Google Glass през 2015 г., но впоследствие компанията спря проекта. Не е имало потребителска версия. Microsoft също участва в HoloLens, чиято значително подобрена версия също трябва да бъде пусната през 2019 г.

Популярна тема